ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ДИМИТЪР СЯРОВ ЗА 24 МАЙ
24.05.2024 211 Прегледи

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ДИМИТЪР СЯРОВ ЗА 24 МАЙ

„Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова,
съдбините си поднови!…”

Тези стихове от Стоян Михайловски в съзвучие с музиката на Панайот Пипков карат всеки български гражданин да се вълнува, където и да е по света. Известна още като „Химн на св. св. Кирил и Методий“, песента чуваме от първия ни миг в училище и ни съпътства през целия ни живот. Винаги изговаряме думите с гордост заради смисъла, които носят.

Защото 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Защото трудностите и предизвикателствата са преодолими, когато устоите ни и тази духовност са здрави.

На този светъл празник, един от най-дълго празнуваните в историята ни, да си припомним, че образованието, науката и културата са водещи за всеки народ.

Нека на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, със заслужена признателност отдадем уважението си към първоучителите, защото писмеността, словото са началото, а после следват напредъкът и човечността.

В деня, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, да отдадем заслуженото на хората, които обучават и възпитават поколения български граждани.

Нека на 24 май, въпреки трудностите и предизвикателствата, се чувстваме горди с поколенията преди нас и с надежда за добро бъдеще за тези, които ще дойдат след нас.

Позволете ми да поздравя от сърце всички Вас – представителите на българската култура, наука, образование и изкуство, читалищните дейци.

Нека не стихва жаждата за знания, духовното извисяване и светлите помисли за общото добро!

Бъдете вдъхновени и успяващи, за да продължите своята благородна мисия!

Силата на словото и творческото вдъхновение да ви водят напред!

Честит празник!

 

Димитър Сяров, водач на листата на Коалиция „Синя България“, за която може да се гласува с бюлетина № 3

Предишна ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ МАРИЯ БАЛЪКЧИЕВА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
Следваща ДУЕТ "РИТОН" И ПРАЗНИЧНИ ФОЙЕРВЕРКИ В СЛИВЕН В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24 МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВОДЕЩИ ЛЕКАРИ В ОБЛАСТТА НА КАРДИОЛОГИЯТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗВЪРШВАТ КОНСУЛТАЦИИ И ЛЕЧЕНИЕ НА ПАЦИЕНТИ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

  МБАЛ „Хаджи Димитър”, гр. Сливен си сътрудничи от дълго време с Аджибадем Сити Клиник болница Токуда гр.София.  Доц. Д-р Валери Гелев, доц. Д-р Васил Трайков и доц. Д-р Ивайла

Новини Сливен

ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ТАЗИ НОЩ ЗА ДРОГА

Служители на РУ-Сливен иззеха метамфетамин при проверка на автомобил с трима жители на село Градец. Мъжете са се движили от град Сливен в посока село Градец, когато в 00,30 часа

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА НОВА ЗАГОРА ОБЯВИ ПОНЕДЕЛНИК ЗА НЕУЧЕБЕН ДЕН

Със заповед №РД-12-62/01.02.2019г. на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев 4 февруари 2019г. (понеделник) е обявен за неучебен ден за училищата на територията на общината. Целта е намаляване на