ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА ПЪРВИ ЮНИ
юни 1, 2021 336 Прегледи

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА ПЪРВИ ЮНИ

Мили деца,

В годишния календар е избран специален ден, който е посветен на вас. В десетки държави, сред които и България, той се отбелязва на 1 юни, Международния ден на детето. Има страни, където честват празника на други дати. Независимо от тези различия, общото е, че всички възрастни искат да изразят голямата си обич и грижа към вас – нашето вдъхновение, смисъл и бъдеще. Бъдете здрави и любознателни, смели в мечтите си и щастливи в игрите! Пожелавам ви да влизате с радост в детската градина и в класната стая. Там ще намерите верни приятели. А сред тях ще са и вашите учители.

Скъпи родители,

Светът без децата би бил тъжен и глух, по думите на любимия за поколения българи писател Ангел Каралийчев.  Нека децата ни, наред със забавленията, помнят Първи юни с умните приказки на Каралийчев,  Ран Босилек, Валери Петров…Защото децата цитират точно. Да си пожелаем да ни цитират и да ни повтарят с добрия пример – хубавото слово, любопитството към познанието, близостта в семейството, грижата един за друг.

 

Честит празник!

 

С уважение:

Минчо Афузов

Областен управител на област Сливен

Предишна „ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ“ В ПЕРИОДА ОТ 01.06.2021г. ДО 13.06.2021г. В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР С КОНЦЕРТ НА 10 ЮНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ОТ БУРГАС, СЛИВЕН И ЯМБОЛ ПРЕМЕРИХА СИЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОЖАРОПРИЛОЖЕН СПОРТ

На 18 май  в град Нова Загора се проведе тазгодишното зонално състезание по пожароприложен спорт. В надпреварата взеха участие отборите на Регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН)

Новини Сливен

ПРИЗНАНИЕ ЗА МЕДИЦИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

Медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получиха награди от Община Сливен на тържествени церемонии по повод празника на града – Димитровден. Дългогодишният началник на Отделението по инфекциозни болести д-р Митко

Новини Сливен

ТРАДИЦИОНЕН ТУРНИР ПО ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИЧКИ ОРГАНИЗИРА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГЕРБ – СЛИВЕН

Традиционен турнир по футбол на малки вратички организира Младежката организация на ГЕРБ – Сливен. Състезанието ще се проведе за пета поредна година. Футболните срещи ще се играят на 4 юли