ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ
03.03.2023 511 Прегледи

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ

Уважаеми дами и господа,

Скъпи жители на община Котел!

Трети март е ден, който ни изпълва с особен трепет и вълнение. Дата на възкръсналата Свобода – търсена, чакана, бленувана пет века! Заплатена с кръвта на хилядите руски, български, украински и фински чеда, с едничката надежда да бъдат осъществени идеите на българските революционери и възрожденци – на Раковски, Левски и Ботев, на нашите мъченици от Априлското въстание, на всички национални герои.

Днес патриотизмът ни се превръща в повик, заглушаващ всички други чувства. Мислите ни са изпълнени със спомени за националните ни герои, техните подвизи и победоносната им саможертва.

Вече 145 години нашата страна преживява различни периоди в своята история, а българинът се научи да преглъща несбъднатите си мечти. Въпреки всичко той предава заветите на апостолите, на революционерите и възрожденците на децата си и възпитава у тях гордост, себеуважение и любов към Родината!

Скъпи съграждани!

Пазете националните идеали и историческата си памет, защото малкият град Котел и неговото вековно минало, са голяма частица от историята на България! Неговото настояще, не се нуждае от размисли, а от действия, в които чувството за общност, да е водещо! Неговото бъдеще, зависи от обединението ни – и в делници и в празници, и в хубаво и в лошо! Затова бъдете единни и достойни българи! Нека всички ние, с повече вяра и упоритост, направим Котел още по-притегателно място в България.

Пожелавам здраве, радост и благополучие на всички граждани на община Котел!

Честит празник!

Бог да пази България!

 

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел

Предишна 67-ГОДИШНА ЖЕНА Е В КОМА И С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА СЛЕД КАТАСТРОФА
Следваща ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА МЛАДЕЖИТЕ ОТ ГЕРБ-СЛИВЕН С ТРАДИЦИОННАТА СИ ИНИЦИАТИВА ЗА 3 МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН ИЗВЪРШВА ПРОВЕРКИ ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЧЕТА

Служители на РУ-Сливен са извършили проверки по сигнали на граждани, постъпили в началото на седмицата, за нерегламентирано отглеждане на кучета в селата Крушаре и Тополчане. Проверките са извършени съвместно с

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  На една стълба в лудницата се е качил бояджия и боядисва стените. Отдолу се приближава един от пациентите и пита: – Добре ли си хванал четката? – Да, защо?

Новини Сливен

инж. ДИАНА МИХАЛКОВА ОТ ТП „ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО СЛИВЕН“ СТАНА ЛЕСОВЪД НА ГОДИНАТА

По традиция, всяка първа пълна седмица на месец април, лесовъдската колегия в България отбелязва професионалния си празник. И тази година, Регионалния съвет на лесовъдите, с район на дейност на територията