ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
май 24, 2022 246 Прегледи

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

Честит празник, уважаеми ученици, учители и ръководители на учебни заведения и детски градини!

Честит празник, просветители и културни деятели, читалищни дейци и творци, библиотекари и хора на изкуството, словото и перото!

Честит празник, скъпи съграждани!

Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Заел мястото си на най-истинския и най-български празник, 24-ти май, всяка година се отбелязва с много вълнение и трепет под звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…“, чрез който отдаваме почит пред делото на Светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската азбука.

Денят на буквите носи особен заряд, особена енергия. Той буди у всички нас чувство на вълнение и гордост, изпълва ни с вяра, оптимизъм и самочувствие, че имаме възможност да живеем, учим, творим и мислим като българи – на свой език, със своя писменост и книжовност.

Днешният ден е празник за всеки един от нас, защото истинското човешко израстване започва с първата научена буква и с първата написана дума, продължава с първата прочетена книга, за да достигне върха на своето лично усъвършенстване в професията и живота.

Днес, скъпи съграждани трябва да знаем, че езикът е този, който ни сплотява, независимо къде се намираме по света. Силата на нашата писменост, наука и култура е в това, че обединява всички нас, за да станем по-успели с вярата в духовността и силата на знанието.

Уважаеми котленски учители, творци, читалищни, библиотечни и музейни дейци,

Бъдете горди с работата си, запазете своята енергичност, позитивизъм и любов към българската наука и култура. Продължавайте да предавате знанието на идните поколения, от които зависи бъдещето на Котел!

Честит празник!

 

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел

Предишна НА 24 МАЙ В СЛИВЕН - ШЕСТВИЕ, ЦЕРЕМОНИЯ НА ПЛОЩАДА И КОНЦЕРТ НА АНСАМБЪЛ "ФИЛИП КУТЕВ"
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАГРАЖДАВАТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА „ХАДЖИ ДИМИТЪР И НИЕ“

Победителите от конкурс за есе на тема ,,Хаджи Димитър и ние” ще бъдат наградени утре. Конкурсната надпревара е организирана от НЧ ,Хаджи Димитър 1937” – Сливен. В нея участваха ученици

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА СПРИНЦОВКАТА ЗА ИНСУЛИН НА БОЛЕН ОТ ДИАБЕТ

На 13 март 57-годишен мъж е падал заявление за кражба в РУ-Нова Загора. Пред органите на реда той е обяснил, че на 10 март, около 22,00 часа, на кръстовище в

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ПОРТФЕЙЛ С 800 ЕВРО И 200 ЛЕВА ДО „РОЗОВА ГРАДИНА“

На 7 юли 41-годишен мъж е подал заявление в РУ-Сливен за извършена кражба. Около 14,30 часа на улица „Радой Ралин“ в град Сливен неизвестен извършител е откраднал от задния джоб