ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ИТН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ИТН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

До

г-н Стефан Радев –

кмет на Община Сливен

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

Уважаеми г-н Радев,

Скъпи жители на Община Сливен,

 

Приемете нашите най-искрени благопожелания по повод Димитровден и Деня на Община Сливен – 26 октомври.

Очарователен и приветлив е Сливен в навечерието на големия празник. В дни като този сякаш повикът на времето заговаря в нас и около нас: разказва за славното минало, за достойнството, за стародавните традиции.

И неминуемо се сещаме за хората, съградили Сливен през вековете. Защото той е привлекателен с облика си, но е неповторим заради обитателите си.

„Градът на стоте войводи“ още носи барутния дъх на Хаджи-Димитровите подвизи, пламенността на Чинтуловите стихове, бодрата и прогресивна мисъл на Добри Желязков. Процъфтяващо занаятчийство, богато културно битие, многобройни спортни заслуги, а сред тях – витаещият Дух на изконно българското, предаван от поколение на поколение с магията на автентичния тракийски фолклор.

Такъв е Сливен – древен и съвременен, пленителен с архитектурата си и богат с хората, които го обитават. Град на кръстопът, срещнал различни етноси, живеещи сред спокойствие и солидарност.

Скъпи жители на Сливен, казват, че св. Димитър се появява, яздещ кон, а от брадата му се сипят първите снежинки. Нека всяка една снежинка, донесена от Вашия покровител, е една нова надежда. Желаем Ви здраве, благоденствие и поприща за развитие. Помнете, че Вие сте наследници на велики хора и стъпвате по земя, застлана със слава. Уверени сме, че във Вас живее цялата духовна мощ на онези предтечи, които ни завещаха идеята за силна и независима България. Помнете, че бъдеще се гради със съзидание, упоритост и много обич!

Честит празника!

 

 

Предишна ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ЕВРОДЕПУТАТА АСИМ АДЕМОВ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАД СЛИВЕН
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ АТАНАС ЗАФИРОВ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВИ БОЙЦИ СЕ ВЛИВАТ В РЕДИЦИТЕ НА ЦЕНТЪРА ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИАЛИСТИ В СЛИВЕН

Успоредно с изпълнението на задачите през първата половина на месец октомври, Центърът за подготовка на специалисти – Сливен отбеляза своя празник – 68 години от зачисляване бойно знаме на формированието

Новини Сливен

 СПЕЦИАЛИСТИ ЩЕ ПРАВЯТ ВИЗУАЛНА ОЦЕНКА НА СЪСТОЯНИЕТО НА СТАРИЯ БРЯСТ

На 11 май 2018 г. ще се извърши визуална оценка на състоянието на Стария бряст. Оценката е във връзка с едногодишен договор за мониторинг на дървото и ще се извърши

Новини Сливен

ТАТЯНА СУЛТАНОВА – СИВЕВА ВОДИ ЛИСТАТА НА КОАЛИЦИЯ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“ В СЛИВЕН

Татяна Славова Султанова – Сивева е водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната“ в Сливен. Лидери на коалицията са бившите служебни министри – Кирил Петков и Асен Василев. Сивева е