ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ИТН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ИТН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

До

г-н Стефан Радев –

кмет на Община Сливен

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

Уважаеми г-н Радев,

Скъпи жители на Община Сливен,

 

Приемете нашите най-искрени благопожелания по повод Димитровден и Деня на Община Сливен – 26 октомври.

Очарователен и приветлив е Сливен в навечерието на големия празник. В дни като този сякаш повикът на времето заговаря в нас и около нас: разказва за славното минало, за достойнството, за стародавните традиции.

И неминуемо се сещаме за хората, съградили Сливен през вековете. Защото той е привлекателен с облика си, но е неповторим заради обитателите си.

„Градът на стоте войводи“ още носи барутния дъх на Хаджи-Димитровите подвизи, пламенността на Чинтуловите стихове, бодрата и прогресивна мисъл на Добри Желязков. Процъфтяващо занаятчийство, богато културно битие, многобройни спортни заслуги, а сред тях – витаещият Дух на изконно българското, предаван от поколение на поколение с магията на автентичния тракийски фолклор.

Такъв е Сливен – древен и съвременен, пленителен с архитектурата си и богат с хората, които го обитават. Град на кръстопът, срещнал различни етноси, живеещи сред спокойствие и солидарност.

Скъпи жители на Сливен, казват, че св. Димитър се появява, яздещ кон, а от брадата му се сипят първите снежинки. Нека всяка една снежинка, донесена от Вашия покровител, е една нова надежда. Желаем Ви здраве, благоденствие и поприща за развитие. Помнете, че Вие сте наследници на велики хора и стъпвате по земя, застлана със слава. Уверени сме, че във Вас живее цялата духовна мощ на онези предтечи, които ни завещаха идеята за силна и независима България. Помнете, че бъдеще се гради със съзидание, упоритост и много обич!

Честит празника!

 

 

Предишна ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ЕВРОДЕПУТАТА АСИМ АДЕМОВ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАД СЛИВЕН
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ АТАНАС ЗАФИРОВ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПРЕДИЗБОРНИТЕ АГИТАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ

Плакати, обръщения и други агитационни материали по повод предстоящите избори за Европейски парламент, могат да бъдат поставяни на монтираните табла на главната улица на града. Това гласи заповед на кмета

Новини Сливен

ИМАНЯР Е ЗАДЪРЖАН ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ НА ПЕТОЛЪЧКАТА

Ценните предмети са открити при операция на служители на ГДНП и служители на ОДМВР-Сливен –  сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, отдел „Досъдебно производство” и РУ-Котел, под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. 

Новини Сливен

63 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СА ИЗВЪРШЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

63 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени на 19 октомври от институциите в Сливенска област, ангажирани с контрола, съобщиха от Областния кризисен щаб. Служителите на Районните управления на