ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ПП ГЕРБ ПО ПОВОД 12 ГОДИНИ ОТ УЧРЕДЯВАНЕТО НА ГЕРБ
03.12.2018 1373 Прегледи

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ПП ГЕРБ ПО ПОВОД 12 ГОДИНИ ОТ УЧРЕДЯВАНЕТО НА ГЕРБ

ДО

ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ПП ГЕРБ

ОБЛАСТНИТЕ КООРДИНАТОРИ НА ПП ГЕРБ

ОБЩИНСКИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ПП ГЕРБ

КМЕТОВЕТЕ ОТ ПП ГЕРБ

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ

ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ

ПГ НА ПП ГЕРБ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

СКЪПИ СЪМИШЛЕНИЦИ И ПРИЯТЕЛИ,

Преди 12 години учредихме ГЕРБ с ясното съзнание, че полагаме началото на една различна партия. 12 години по-късно, в 7 от които управляваме, постигнахме 11 победи, работихме и самостоятелно, и в коалиция. Управлявахме във време на макроикономическа криза, изплащахме милиарди необезпечени разходи, наследени от предишни правителства – катастрофирали енергийни мегапроекти, фалирана банка и спрени еврофондове, дупки в бюджета за милиарди, и всичко това в условията на международна изолация, в каквато бе поставена страната ни.

За тези 12 години сме се водили преди всичко от целта да стабилизираме държавата и единствено с работа сме успявали да получим доверието на гражданите за реформите, които провеждаме. Усилията ни са насочени преди всичко към подобряването на стандарта на живот на българските граждани и резултатите са налице. Инвеститорите по цял свят знаят, че България е привлекателно място за бизнес. Безработицата достигна рекордно ниски нива. През 2009 г. минималната заплата беше 240 лв., а средната – 609 лв. През 2019 г. минималната заплата ще достигне 560 лв., а средната ще надхвърли 1200 лева. Минималната пенсия 2009 г. беше 124 лв., а от 1 юли догодина всички пенсии ще бъдат преизчислени и минималната ще стигне 220 лв. Брутният вътрешен продукт по време на управлението на Тройната коалиция беше едва 66,3 млрд. лв., а през 2019 г. ще стигне рекордните 116,4 млрд. лв. За последната година и половина увеличихме заплатите на българските учители приблизително с 50%, а в рамките на мандата ще бъдат удвоени. Обновяваме материалната база и реформираме учебните програми в училищата. След две години България ще има една от най-модерните образователни системи в света, която ще подготвя адекватно децата за дигиталното бъдеще. Инвестираме в електронно управление, инфраструктура и сигурност. С всичките тези усилия и реформи ще достигнем сближаване по редица нива с Европейския съюз.

Постигането и гарантирането на добри финансови показатели за една държава са най-обективният критерий за нейното развитие. Последният бюджет, който правителството и парламентът гласуваха, както и данните на международни рейтингови агенции ни дават основание да продължим напред. Диалогът с гражданското общество никога не е бил проблем за нас. Винаги сме чували и ще чуваме всеки критичен глас. Доказателство за това са десетките проблеми, които сме решили в диалог с гражданите.

ГЕРБ се разви като истинска системна партия. Чрез структурите на партията и реалния партиен живот ГЕРБ се опита да чуе проблемите на българските граждани във всяко едно населено място в страната. Пряката връзка с хората е основен принцип в работата ни не само по време на избори, а по всяко време. В ГЕРБ винаги сме разбирали и отчитали грешките, които допускаме. Предвид предстоящите европейски и местни избори догодина структурите на партията трябва в най-кратки срокове да направят ревизии по места и да отстранят всички слабости и грешки. От позицията на открит и непрекъснат диалог с българските граждани, трябва да положим всички усилия да получим категорично доверието им, за да затвърдим необратимия процес за утвърждаване на България като сигурен и стабилен партньор в ЕС и НАТО.

Днес повече от всякога всички имаме нужда от надпартиен диалог по важните геополитически теми за развитието на страната и Европа. България отдавна е във фокуса на важни събития и процеси. И за всички нас е от изключителна важност да водим дебат на европейски политически език. Българското председателство на Европейския съюз беше добър пример в тази посока. Утвърдихме България като лидер на Балканите и фактор, с когото всички се съобразяват. Благодарение на волята ни успяхме да намалим почти до нула миграционния натиск върху България. Станахме и реален участник в управлението на миграционните процеси към Европа, ценен партньор в преговорите с трети страни и стриктен изпълнител на задачите по опазването на външните граници на ЕС.

В ГЕРБ винаги сме се ръководили от виждането, че успехът на България е възможен, ако се обединим като нация, която не е заложник на миналото и ако работим за страната не с хоризонта на определен брой мандати, а повдигайки погледа си към по-амбициозни национални цели. Затова в името на България многократно сме подавали и ще продължим да подаваме ръка на всички, които поставят успехът на държавата и бъдещето на гражданите на първо място. Искаме всички заедно да организираме страната ни така, че да успяват работливите, активните и способните.

В личен план благодарим на всички, които работят за успехите на ГЕРБ и за благото на България. Знаем колко голяма част от времето, което трябва да бъде посветено на любимите хора, отделяте за общата ни кауза. Признателни сме за усилията и сме уверени, че всичко това си заслужава, когато погледнем резултатите от работата ни.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

03.12.2018 г.

Гр. София

 

    Бойко Борисов

Председател на ПП ГЕРБ

 

Цветан Цветанов

Зам.-председател на ПП ГЕРБ

 

Йорданка Фандъкова

Зам.-председател на ПП ГЕРБ

 

Димитър Николов

Зам.-председател на ПП ГЕРБ

 

Предишна ПРОДЪЛЖАВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН И ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: С ПРОЕКТА ЗА ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СЛИВЕН СЕ НАРЕЖДА СРЕД МОДЕРНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В един бар работил някакъв много як мъжага. 120 кила и само мускули. Обичал да си прави майтап с клиентите. Взимал един лимон. Стискал го яко, докато изцеди всякакъв сок

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Олимпиада – плуване 100 метра бътерфлай. Публиката подкрепя своите. Американците: – Гоу! Гоу! Гоу! Испанците: – Рапидо! Рапидо! Рапидо! Германците: – Шнел! Шнел! Шнел! Българите: – Аре бе, да ти

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  При психиатъра: – Докторе, какво да правя? Спя с чужди жени, а мъжете им ме бият? – Отидете в армията. Може добре да Ви се отрази. След няколко месеца.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

7 + nine =