ПОЖАРИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЮИДП ДП ГР.СЛИВЕН В СТРАНДЖА СА ОВЛАДЯНИ
април 2, 2022 400 Прегледи

ПОЖАРИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЮИДП ДП ГР.СЛИВЕН В СТРАНДЖА СА ОВЛАДЯНИ

На 01.04.2022г., около 13:30ч., е подаден сигнал за горски пожар на територията на Югоизточно държавно предприятие – гр.Сливен, в обхвата на ТП ДГС Звездец. Пожарът е определен от експертите на стопанството като низов и е засегнал около 316 дка широколистна и иглолистна гора. В гасенето му са взели участие 22 служители на ДГС Звездец, 8 служители на ДГС Ново Паничарево, 4 служители от ДГС Средец с пожарен автомобил, както и 4 пожарни автомобила от гр. Малко Търново и гр. Бургас. В потушаването на стихията, като доброволци са участвали и кметът на с. Индже Войвода Атанас Димитров и управителят на пчеларска ферма Димитър Станчев с 8 свои работници.

Пожарът е локализиран около 23:30 часа същата вечер. От тогава служители на ДГС Звездец са непрестанно на терен, като гасят все още тлееща суха дървесина вътре в пожарището.

Друг пожар е възникнал същия ден, в обхвата на ТП ДГС Царево, край с. Синеморец. Причината е скъсан високоволтов кабел, преминаващ през местността. Пожарът е определен като низов и към този момент е загасен. Все още на място има екипи на ДГС Царево, които обхождат периметъра и гасят действащи огнища вътре в засегнатата територия. Опожарената площ е около 400 дка с дъбови и нискостъблени насъждения. Основно са изгорели храсти и мъртва горска постилка. В гасенето на пожара са взели участие 24 служители на ДГС Царево, 10 служители на ДГС Кости, както и 4 пожарни коли от гр. Царево и 3 от гр. Приморско. В борбата с огнената стихия са се включили също и близо 40 доброволци от съседни населени места.

Ръководството на ЮИДП ДП гр. Сливен изказват огромна благодарност към служителите и доброволците, взели участие в гасенето на пожара, и апелират за повишено внимание и спазване на правилата за противопожарна безопасност от всички граждани и туристи в горските територии и в близост до тях!

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП ДАРИ КОМПЮТРИ НА 6 СЕЛА В ОБЩИНА СЛИВЕН

С основното съдействие на общинския съветник Евгени Митев, БСП дари компютри, монитори, мишки и клавиатури на селата Селиминово, Злати Войвода, Трапоклово, Чокоба, Младово и Глуфишево. Кметовете на населените места са

Новини Сливен

КОЛЬО МИЛЕВ: ЩЕ СПРЕМ СИНЯТА ЗОНА, ТЪРСИМ НОВО РЕШЕНИЕ

Синята зона за паркиране в Сливен да  бъде спряна до намиране на приемливо за всички граждани решение относно нейния обхват и организация, предлага кандидатът за кмет на БСП ген. Кольо

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ПО ПРОЕКТ ЗА ДЪЛГОСРОЧНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ И ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Община Сливен набира персонал за предоставяне на услуги по проект  „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – предоставяне на новите услуги в Община Сливен“.