ПОДМЯНА НА ЗАХРАНВАЩИ КАБЕЛИ И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТАБЛА ЗАПОЧВА УТРЕ В СЛИВЕНСКИЯ КВ.“НАДЕЖДА“
23.01.2024 3964 Прегледи

ПОДМЯНА НА ЗАХРАНВАЩИ КАБЕЛИ И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТАБЛА ЗАПОЧВА УТРЕ В СЛИВЕНСКИЯ КВ.“НАДЕЖДА“

Подмяна на захранващи кабели и електрически табла започва утре в сливенския кв.“Надежда“. Това каза днес областният управител на Сливен Маринчо Христов, който бе домакин на среща между представители на електропреносното дружество ЕВН и жители на квартала.

Причина за срещата е напрежение у хората там, заради честите спирания на тока, като снощи (22 януари) пред сградата на енергодружеството е имало импровизиран протест. По-рано днес се състоя среща между представители на ЕВН и общинското ръководство в Сливен, като общината се ангажира да предостави терен за изграждане на мобилно съоръжение за електрозахранване.

Областният управител обясни, че токът спира, не защото кварталът е ромски, а заради невъзможността съществуващата мрежа да поеме голямо натоварване. Той посочи, че от доста години в квартала не са откривани нови партиди, а населението се увеличава и има нерегламентирани включвания към мрежата.

Основният проблем е свръхтовар, надвишена е мощността на съоръженията, обясни честите спирания на тока Ангел Стратиев, ръководител на Клиентски енергоцентър (КЕЦ). Той информира, че утре ще бъде монтиран мобилен трафопост до изграждането на постоянен. Започва и проект за рехабилитация на кабелните линии и електрическите табла в квартала на стойност над половин милион лева. Проектът трябва да приключи до края на март, т.г.. Стратиев призова живущите в квартала за съдействие към работещите екипи и предупреди, че ще има спиране на електричеството през работните дни, за което хората ще бъдат предварително информирани.

Присъстващите на срещата зададоха въпроси, сред които как може да бъде заявена втора партида за електричество и към кого да се обърнат за проверка за надвишени сметки за ток. Алармираха, че електропреносната мрежа е амортизирана, а поставените плитко в земята кабели застрашават безопасността на хората. Те поставиха проблема за узаконяването на къщите в квартала. Поискаха съдействието на Маринчо Христов за среща с управителя на ВиК-Сливен, за да разговарят с него по проблеми с водоснабдяването в квартала.

 

БТА

Снимки: Sliveninfo

Предишна ПОЧИНА ПИСАТЕЛЯТ ХРИСТО КАРАСТОЯНОВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЧК ОТБЕЛЯЗА 140 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДРУЖЕСТВОТО В СЛИВЕН

Организацията на БЧК отбеляза 140-годишнината от създаването на червенокръсткото дружество в Сливен. Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до председателя д-р Иван Федин и директора на секретарията Моника Сярова.

Новини Сливен

СТУД В КЛАСНИТЕ СТАИ, УЧЕНИЦИ СЕДЯТ С ПАЛТА В ЧАС

Студени са класните стаи в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Сливен. Учениците стоят с якета, шапки и шалове, а според ръководството парното работи само няколко часа, защото няма

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Скъпи съграждани, Днес отбелязваме 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост! Светъл празник, който всеки българин посреща с трепет и вълнение, защото просветата винаги е била важна