ПОДГОТВЯТ ДИГИТАЛНА ИЗЛОЖБА В ОБНОВЕНИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ“
29.03.2024 706 Прегледи

ПОДГОТВЯТ ДИГИТАЛНА ИЗЛОЖБА В ОБНОВЕНИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ“

Дигитални художници си дават среща, за да представят своя неповторим разказ. Прескачат рамките на тривиалното, бродейки из мистичните световете на собствените си фантазии. Докъде умението следва въображението и коя е граничната точка, в която инвенциите заживяват самостоятелно?

Отговорите ще бъдат потърсени в общата изложба на младите автори Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов и Светослав Петров. И четиримата работят в сферата на  дигиталната илюстрация и концептуалния дизайн.

Те ще се опитат да дадат представа на това какво се случва, когато компютърната графика бъде пренесена в реалната среда на галерийното пространство.

Изложбата на младите автори от колектива „Четири флага“ е реализирана в рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“ по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, с финансовата подкрепа на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

В рамките на проекта беше извършено реновиране на експозиционните площи в сутерена на Узуновата къща, което обхвана дейности като боядисване, подмяна на монтажните релси за окачване на картините и подмяна на осветителните тела.

Изложбата ще бъде открита на 30 март, събота, в 17.30 ч.

Община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович“ канят жителите и гостите на града на едно интересно преживяване, на което посетителите ще имат възможност да се запознаят и да поговорят и с четиримата автори на изложбата.

Предишна ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ: ГОРАТА Е ПРИРОДЕН ДАР, НО БЕЗ ГРИЖИ НЕ БИ МОГЛА ДА СЪЩЕСТВУВА
Следваща ПЛАТФОРМА ЗА ЩЪРКЕЛИ МОНТИРАХА В КИПИЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

23 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1070 са новите случаи на коронавирус, потвърдени при направени общо 11 816 теста. Положителните проби са 9,05% от изследваните. Регистрираните с COVID-19 от началото на пандемията у нас са 228 044, показват данните в Единния информационен портал.

Новини Сливен

ДЕЯН ДЕЧЕВ И АКТИВИСТИ НА БСП ПОЧЕТОХА 9 СЕПТЕМВРИ В СЛИВЕН И СТРУПЕЦ

БСП-Сливен почете 9 септември пред Братската могила в Сливенската градска градина и в село Струпец. Сред социалистите бяха водачът на червената листа за парламентарните избори Деян Дечев, генерал Кольо Милев,

Новини Сливен

ОТИДЕ СИ ПЕТЯ РУМЕНОВА

Тази сутрин ни напусна Петя Руменова, дългогодишен секретар на Община Сливен и перфектен управленец. Петя Руменова си отиде на 66 години, повалена от коварна болест. В двата си мандата като