ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ИМА СЪВРЕМЕННА НЕВРОХИРУРГИЯ
10.07.2024 455 Прегледи

ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ИМА СЪВРЕМЕННА НЕВРОХИРУРГИЯ

Повече от 20 години в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен има съвременна неврохирургия. Извършени са хиляди операции и са спасени много човешки животи. Работи се с най-новите неврохирургични методики. Базисни в квалификацията на неврохирурга са мозъчната микроневрохирургия и миниинвазивната хирургия на гръбначния стълб. На година през отделението преминават около 500 пациенти и се извършват около 200 операции. Оказва се неврохирургична помощ на пациенти от цялата сливенска област и почти всички други области на България. Пациентите са на всякаква възраст –  от новородени до над 90-годишни болни.

Извършват се разнообразни неврохирургични интервенции с различна сложност на пациенти с онкологични и мозъчно-съдови заболявания, възпалителни заболявания на главния мозък, черепно-мозъчни травми и дегенеративни заболявания на гръбначния стълб.

Екипът се състои от 15 души, от които двама лекари. Началник на отделението е д-р Атанас Янкабаков – неврохирург с 35-годишна практика и богат клиничен опит.

„Спокойно можем да кажем, че тук е положено началото на традиция в съвременната неврохирургия в Сливен, на която основа могат да стъпят следващите след нас и да продължат развитието на тази медицинска специалност“, каза д-р Янкабаков.

Техническото оборудване за диагностика и лечение е на много високо, съвременно ниво. Болницата разполага с ядрено-магнитен резонанс и скенер. Екипите на Отделението по неврохирургия и Отделението по образна диагностика работят в тясна колаборация. Диагнозите се поставят точно и навреме. Специалистите са млади, но за сметка на това много добре подготвени и ученолюбиви.

„Основното в професията остава да обичаш работата си, да си съпричастен към човешкото страдание и отдаден в спасяването на човешки живот. Не сме върнали никого,  на разположение сме и сме тук денонощно за всеки, който има нужда от неврохирургична помощ, независимо от неговото състояние“, допълни д-р Янкабаков.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща НАД 100 000 „МАРКОВИ“ СТОКИ ЗАДЪРЖАХА МИТНИЧЕСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА МП ЛЕСОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

проф. д.и.н. ИВАН РУСЕВ: ПРЕЗ ЮЛИ ИЗЛИЗА ТРЕТИЯТ ТОМ НА „ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН“

Проф. д.и.н. Иван Русев е роден в Сливен. Възпитаник е на езикова гимназия „Захарий Стоянов“. Завършва история във Великотърновския университет, след което започва работа в историческия музей в Сливен. Повече

Новини Сливен

ДВА ТРУПА СЛЕД ЖЕСТОК СБЛЪСЪК МЕЖДУ ЛЕКА КОЛА И КАРУЦА

Двама души са загинали след жесток сблъсък на лек автомобил „Рено“ с каруца, научи  Sliveninfo. Двете жертви са от пътуващите в каруцата трима души. Единият е издъхнал на място, а

Новини Сливен

ОБРАХА ДЖАМИЯТА В КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“

Апаши обраха джамията в сливенския кв. „Надежда“. Днес от полицията съобщават за кражбата. За времето от 12 до 13 януари неизвестен извършител е откраднал 7 броя месингови чучури за вода