ПОВЕЧЕТО БОЛНИ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 25 И 64 ГОДИНИ

ПОВЕЧЕТО БОЛНИ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 25 И 64 ГОДИНИ

Повечето болни с COVID-19 в област Сливен са на възраст между 25 и 64 години, съобщи Областният кризисен щаб. В тази възрастова група са 234 от общо 333 лица, диагностицирани в периода от 9 до 15 ноември. Заболели са шестима лекари, седем медицински сестри и трима санитари, сочат данните на РЗИ.

Излекувани са 202 души.

През същия период 14 жители на областта изгубиха битката с коронавируса, повечето на възраст от 65 до 79 години, като трима от тях са домуващи от социалното заведение в Твърдица.  Сред починалите е и пациент на 41 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През миналата седмица, в сравнение с предходната, е налице спад от близо 12 процента на новозаболелите. Въпреки това, броят на населените места, в които има диагностицирани болни, е увеличен на 60 от общо 110 селища в областта.

Към момента активните случаи в област Сливен са 794: в община Котел – 43, в община Нова Загора – 113, в община Сливен – 488, в община Твърдица – 150.

Под домашна карантина са 781 лица, като 79,5 процента от тях са в изолация с доказан COVID-19, чието лечение се провежда в домашни условия под наблюдението на личния лекар.

Очакват се резултатите от 24 проби – 19 на лица със симптоми и 5 на медицински персонал.

Разпространението на коронавируса в областта е дифузно, както и в цялата страна. Носенето на предпазни маски за лице, физическата дистанция, избягването на струпвания от хора и групови събирания доказано намаляват риска от заразяване.

Предишна ВАНДАЛИ ПОТРОШИХА ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА В ПАРК "АСЕНОВЕЦ"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СТАРТИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЯЗВИМИ ГРУПИ

Община Сливен стартира изпълнението на проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Сливен”. Той е в изпълнение на Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ В СЛИВЕН

Двама задържани при мащабна операция на полицията в Сливен срещу пияни и дрогирани водачи. Акцията е проведена вчера от служители на РУ-Сливен и Пътна полиция по разпореждане на старши комисар

Новини Сливен

СТАРТИРА АКЦИЯ „ЗИМА“

Тя ще се проведе от 1 до 30 ноември на територията на цялата страна С началото на зимния сезон и  необходимостта от превантивни действия за ограничаване  пътнотранспортния травматизъм от 1