ПОВЕЧЕТО БОЛНИ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 25 И 64 ГОДИНИ

ПОВЕЧЕТО БОЛНИ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 25 И 64 ГОДИНИ

Повечето болни с COVID-19 в област Сливен са на възраст между 25 и 64 години, съобщи Областният кризисен щаб. В тази възрастова група са 234 от общо 333 лица, диагностицирани в периода от 9 до 15 ноември. Заболели са шестима лекари, седем медицински сестри и трима санитари, сочат данните на РЗИ.

Излекувани са 202 души.

През същия период 14 жители на областта изгубиха битката с коронавируса, повечето на възраст от 65 до 79 години, като трима от тях са домуващи от социалното заведение в Твърдица.  Сред починалите е и пациент на 41 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

През миналата седмица, в сравнение с предходната, е налице спад от близо 12 процента на новозаболелите. Въпреки това, броят на населените места, в които има диагностицирани болни, е увеличен на 60 от общо 110 селища в областта.

Към момента активните случаи в област Сливен са 794: в община Котел – 43, в община Нова Загора – 113, в община Сливен – 488, в община Твърдица – 150.

Под домашна карантина са 781 лица, като 79,5 процента от тях са в изолация с доказан COVID-19, чието лечение се провежда в домашни условия под наблюдението на личния лекар.

Очакват се резултатите от 24 проби – 19 на лица със симптоми и 5 на медицински персонал.

Разпространението на коронавируса в областта е дифузно, както и в цялата страна. Носенето на предпазни маски за лице, физическата дистанция, избягването на струпвания от хора и групови събирания доказано намаляват риска от заразяване.

Предишна ВАНДАЛИ ПОТРОШИХА ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА В ПАРК "АСЕНОВЕЦ"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР-СЛИВЕН С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА“ 2018

За  26-та поредна годишната се проведе конкурса „Пътен полицай на годината”. В края на миналата седмица град Габрово събра най-добрите пътни полицаи от страната, които премериха сили в различни дисциплини

Новини Сливен

44-ГОДИШНА ЖЕНА Е В БОЛНИЦА СЛЕД ЖЕНСКИ ПОБОЙ

В РУ-Котел е започнато бързо производство за причиняване на телесна повреда. На 3 декември в центъра на село Градец 32-годишната М.Г., от същото село,  е причинила телесна повреда на 44-годишна

Новини Сливен

РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – СЛИВЕН ИЗЛЪЧИ „ЧИТАТЕЛ НА 2018г.“

За пета поредна година в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” се проведе класацията „Читател на годината“. След обстоен преглед на четенето в отделните обслужващи звена на библиотеката са определени носители на