ПОБЕДА: ВРЪЩАТ ГОРСКОТО В СЕЛО КИПИЛОВО
юни 15, 2022 1385 Прегледи

ПОБЕДА: ВРЪЩАТ ГОРСКОТО В СЕЛО КИПИЛОВО

Село Кипилово отново ще бъде център на горско стопанство. Очаква се до края на месеца решението да бъде взето от ръководството на ЮИДП – Сливен. Директорът на ЮИДП инж. Мирослав Маринов е човекът, инициирал възстановяването на Държавното горско стопанство в балканското село.

На практика ръководството на ЮИДП – Сливен откликна на стотиците жители на селата Кипилово, Средорек и Боринци, които направиха подписка за връщането на горското.

По този начин хората от балканските села ще спестят пари за отопление през зимните месеци. И българският трибагреник отново ще се вее на сградата на горското в Кипилово.

Sliveninfo научи, че реализацията на идеята е осъществена и с помощта на двама социалисти от Сливен. Иде реч за депутата от БСП Атанас Зафиров и съветника на земеделския министър Деян Дечев.

„Ние занимавахме лично министъра и ръководството на министерството, изтъквайки ползата за хората от балканските села. Радваме се, че много скоро идеята ще бъде реализирана“, каза пред Sliveninfo Деян Дечев.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА РАЗШИРЯВАНЕ НА УЧИЛИЩЕТО В ТОПОЛЧАНЕ
Следваща НАРОДНАТА ПЕВИЦА ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА ЩЕ ПРЕДСТАВИ АВТОРСКА КНИГА ПРЕД КОТЛЕНСКАТА ПУБЛИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЩИТНИЦИ НА ПИРИН ДО СТАРИЯ БРЯСТ

Защитници на Национален парк „Пирин“ се събраха на протест тази вечер до Стария бряст в центъра на Сливен. Те носеха плакати: „Долу решението на МС за Пирин“, „Старият бряст: не

Новини Сливен

135 СА ИЗЛЕКУВАНИТЕ ЛИЦА ОТ COVID-19 ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

През изминалата седмица, в периода от 2 ноември до 8 ноември, броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в общината е 195, излекуваните лица са 135, 6 е броят

Новини Сливен

ВАКАНТНИ ДЛЪЖНОСТИ ЗА ВОЙНИЦИ ВЪВ ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 42170 – СЛИВЕН

Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени 46 (четиридесет и шест) вакантни длъжности за войници във военни формирования от състава