ПОБЕДА: ВРЪЩАТ ГОРСКОТО В СЕЛО КИПИЛОВО
юни 15, 2022 1554 Прегледи

ПОБЕДА: ВРЪЩАТ ГОРСКОТО В СЕЛО КИПИЛОВО

Село Кипилово отново ще бъде център на горско стопанство. Очаква се до края на месеца решението да бъде взето от ръководството на ЮИДП – Сливен. Директорът на ЮИДП инж. Мирослав Маринов е човекът, инициирал възстановяването на Държавното горско стопанство в балканското село.

На практика ръководството на ЮИДП – Сливен откликна на стотиците жители на селата Кипилово, Средорек и Боринци, които направиха подписка за връщането на горското.

По този начин хората от балканските села ще спестят пари за отопление през зимните месеци. И българският трибагреник отново ще се вее на сградата на горското в Кипилово.

Sliveninfo научи, че реализацията на идеята е осъществена и с помощта на двама социалисти от Сливен. Иде реч за депутата от БСП Атанас Зафиров и съветника на земеделския министър Деян Дечев.

„Ние занимавахме лично министъра и ръководството на министерството, изтъквайки ползата за хората от балканските села. Радваме се, че много скоро идеята ще бъде реализирана“, каза пред Sliveninfo Деян Дечев.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА РАЗШИРЯВАНЕ НА УЧИЛИЩЕТО В ТОПОЛЧАНЕ
Следваща НАРОДНАТА ПЕВИЦА ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА ЩЕ ПРЕДСТАВИ АВТОРСКА КНИГА ПРЕД КОТЛЕНСКАТА ПУБЛИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОЩЕ ТРИ ЧИТАЛИЩА БЯХА ДОМАКИН НА СЪБИТИЯ ЗА КУЛТУРНОТО МНОГООБРАЗИЕ В ЕВРОПА

Още три читалища в Сливенска област бяха домакини на събития, посветени на европейското културно многообразие. Събитията се състояха в последните дни на 2018 година и в тях се включи местното

Новини Сливен

ЛИДЕРЪТ НА „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД” ГЕН. СТЕФАН ЯНЕВ ОТКРИВА КАМПАНИЯТА В СЛИВЕН ТАЗИ НЕДЕЛЯ

Коалиция „Български възход” открива кампанията си в Сливен тази неделя, съобщиха от местната централа за  Sliveninfo. Специално за събитието в града под Сините камъни пристига бившият служебен премиер ген. Стефан

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Един британски лорд се похвалил пред българин, че ще може да превъзпита на добри обноски и най-твърдоглавия човек на света. Българинът мислил, мислил и му предложил да се хванат на