ПЛУВНИЯТ БАСЕЙН ДО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ ОТ ДНЕС ВЕЧЕ РАБОТИ

ПЛУВНИЯТ БАСЕЙН ДО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ ОТ ДНЕС ВЕЧЕ РАБОТИ

Закритият басейн в кв. „Сини камъни“ до ОУ „Елисавета Багряна“ днес беше официално пуснат в експлоатация. Сред посетителите беше и кметът Стефан Радев.

„Винаги е радост, когато имаме възможност да пуснем ново съоръжение в експлоатация или да възстановим вече съществуващо. Доволен съм, че басейнът отвори врати. Това беше заложено като първа крачка в идеята ни за неговото функциониране, заяви кметът Стефан Радев. Той допълни, че Община Сливен ще продължи поетапно с инвестициите в обекта, насочени към неговото модернизиране и създаване на по-добра материална база за посетителите. Община Сливен отпусна близо 150 хил. за основния ремонт на 25-годишното плувно съоръжение. Старата ел. инсталация беше подменена, монтирана е нова филтрираща система с нужната химична обработка, възстановена е вентилацията.

„Ще продължим инвестициите в тези системи, за да отговарят на най-високите и съвременни изисквания за филтриране и поддържане чистотата на водата“, посочи сливенският градоначалник.

Оборудването, банята, съблекалните и настилките са изцяло обновени. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби. По думите на кмета Радев, Община Сливен ще поеме цялата издръжка на басейна, персонала и консумативите, нужни за работата му.

„Разчитаме на подкрепа от страна на спортните клубове по плуване като наши партньори и деятели в популяризирането на този вид спорт, особено сред децата, така че басейнът да бъде оживен и да се радва на висока посещаемост“, допълни още Стефан Радев. Той обяви, че до 1 март, плувното съоръжение ще работи безплатно.

Басейнът е с размери 25 на 12,5 м и ще функционира при ½ от общия си капацитет, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Ще се извършва и регулярна дезинфекция на помещенията.

„Смятам, че натрупахме полезен опит в процеса на ремонтните дейности по плувните съоръжения, което ще ни бъде полезно за бъдещите ни планове в тази насока“, посочи в заключение кметът.

Пред посетителите днес беше представено демонстративно плуване с участието на състезатели от клубовете „Сливен 2002“ и „Сливен-мастърс“.

Предишна 45 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОРЯ НАВЕС В НОВОЗАГОРСКО СЕЛО

Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар, възникнал в спомагателна постройка в частен имот в село Караново. Сигналът е получен в 13,48 часа, произшествието е ликвидирано в

Новини Сливен

СПОРТЕН ПРАЗНИК В ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЦЕ“ – СЕЛО НОВАЧЕВО

Общностен център – Сливен към услугата „Семейно консултиране и подкрепа” организира спортен празник в детска градина ,,Слънце” – село Новачево. Той се състоя по-рано днес. В рамките на празника се

Новини Сливен

КНИГАТА НА МАДЛЕН АЛГАФАРИ „ПОПРАВИТЕЛЕН ЗА РОДИТЕЛИ“ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В ЦЕНТЪРА ПО КОНСУЛТАТИВНА РАБОТА И ПСИХОТЕРАПИЯ „СЕНС“

Имаме удоволствието да ви поканим на представяне на най-новата книга на Мадлен Алгафари- “Поправителен за родители”! То ще се състои от 18 часа на 29 март в офиса на центъра