ПЛУВНИЯТ БАСЕЙН ДО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ ОТ ДНЕС ВЕЧЕ РАБОТИ

ПЛУВНИЯТ БАСЕЙН ДО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ ОТ ДНЕС ВЕЧЕ РАБОТИ

Закритият басейн в кв. „Сини камъни“ до ОУ „Елисавета Багряна“ днес беше официално пуснат в експлоатация. Сред посетителите беше и кметът Стефан Радев.

„Винаги е радост, когато имаме възможност да пуснем ново съоръжение в експлоатация или да възстановим вече съществуващо. Доволен съм, че басейнът отвори врати. Това беше заложено като първа крачка в идеята ни за неговото функциониране, заяви кметът Стефан Радев. Той допълни, че Община Сливен ще продължи поетапно с инвестициите в обекта, насочени към неговото модернизиране и създаване на по-добра материална база за посетителите. Община Сливен отпусна близо 150 хил. за основния ремонт на 25-годишното плувно съоръжение. Старата ел. инсталация беше подменена, монтирана е нова филтрираща система с нужната химична обработка, възстановена е вентилацията.

„Ще продължим инвестициите в тези системи, за да отговарят на най-високите и съвременни изисквания за филтриране и поддържане чистотата на водата“, посочи сливенският градоначалник.

Оборудването, банята, съблекалните и настилките са изцяло обновени. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби. По думите на кмета Радев, Община Сливен ще поеме цялата издръжка на басейна, персонала и консумативите, нужни за работата му.

„Разчитаме на подкрепа от страна на спортните клубове по плуване като наши партньори и деятели в популяризирането на този вид спорт, особено сред децата, така че басейнът да бъде оживен и да се радва на висока посещаемост“, допълни още Стефан Радев. Той обяви, че до 1 март, плувното съоръжение ще работи безплатно.

Басейнът е с размери 25 на 12,5 м и ще функционира при ½ от общия си капацитет, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Ще се извършва и регулярна дезинфекция на помещенията.

„Смятам, че натрупахме полезен опит в процеса на ремонтните дейности по плувните съоръжения, което ще ни бъде полезно за бъдещите ни планове в тази насока“, посочи в заключение кметът.

Пред посетителите днес беше представено демонстративно плуване с участието на състезатели от клубовете „Сливен 2002“ и „Сливен-мастърс“.

Предишна 45 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

Днес, когато отбелязваме Деня на родилната помощ-Бабинден, искам да поздравя всички специалисти, които са се посветили на Живота, на най-милото за всеки човек – децата, превръщайки професията в призвание. Днес

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: ПРОЕКТЪТ ЗА ВЕЛОАЛЕИТЕ Е ВАЖЕН НЕ ЗА ДНЕС, А ЗА УТРЕ, ЗА ДЕЦАТА НИ

Проектът за изграждане на велоалеи в Сливен се обсъжда още от 2014 година, като крайният му вариант е най-приемлив и за пешеходците, и за потока от автомобили. Освен това той

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД 6 МАЙ – ГЕРГЬОВДЕН, ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

Поздравявам военнослужещите, ветераните от войните и всички жители на община Сливен по повод 6 май – Гергьовден, Деня на храбростта и празника на Българската армия! Днес отдаваме заслужена почит на