ПЛАТФОРМАТА „ВИРТУАЛНА ДЕТСКА КУХНЯ“ СТАРТИРА ОТ ДНЕС В СЛИВЕН
13.03.2023 500 Прегледи

ПЛАТФОРМАТА „ВИРТУАЛНА ДЕТСКА КУХНЯ“ СТАРТИРА ОТ ДНЕС В СЛИВЕН

Абонатите на Детската млечна кухня в Сливен вече могат да заявяват и заплащат ваучери по електронен път през платформата „Виртуална кухня“. Тя е достъпна на сайта на Община Сливен на посочения линк:  https://dmksl.uslugi.io/

Ваучери за храна могат да се заявяват онлайн от понеделник до четвъртък,  включително, през профила на абоната в платформата. Активните абонати на млечната кухня са въведени служебно и могат да получат регистрационните си талони от раздавателните пунктове в Сливен и в село Самуилово. Те се намират в  кв. „Даме Груев“, бл.7, кв. „Дружба“ – ДГ „Детски рай 1”, ул. „Петко Славейков“ №8, кв. „Клуцохор“, ул. „Хан Крум” №1, кв. „Сини камъни“ – ОДЗ „Елица”, кв. „Българка” –  Детска ясла №15, кв. „Стоян Заимов“ – ДГ „Зорница”, пл. „Васил Левски“ №7, кв. „Република“, бл.39, кв. „Речица“ – сградата на  Кметството и село Самуилово – сградата на Кметството.

Ваучери могат да се закупуват и на място в пункта кв. „Даме Груев“, бл.7, където могат да се заплащат в брой.

Новите абонати на кухнята трябва да се регистрират в платформата и в петдневен срок да представят необходимите документи в пункта за активиране на достъпа за онлайн заявки.

Необходими документи – бележка от общопрактикуващия лекар или от друг лекар-специалист с указания за хранителния режим; копие от удостоверението за раждане на детето. След одобрение на заявката, на абоната ще бъде издаден регистрационен талон.

В Детска млечна кухня – Сливен се приготвя храна, предназначена за обедно

хранене за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат в домашни условия по предварително изготвени месечни менюта. Те са разработени в съответствие с изискванията на Наредба №2 /07.03.2013г. за здравословно хранене на деца на възраст от 0 до 3 години в Детските заведения и детските кухни.

Ястията се приготвят по рецепти, включени в „Сборник с рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст“, утвърден от Министерство на здравеопазването. Следвайки физиологичните особености на детския организъм, менюто е разделено за три възрастови групи:

I – ва група – за деца на възраст от 10 месеца до 1 година

II – ра група –  за деца на възраст от 1 година до 2 години

III – та група – за деца на възраст от 2 до 3 години.

 

Предишна ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ В НОВА ЗАГОРА
Следваща ЖЕНА РОДИ В КОРИДОРА НА СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ОТПУСКА СУБСИДИЯ НА „ВиК“ ЗАРАДИ КРИЗАТА С ВОДАТА В ДВЕ СЕЛА

Община Сливен отпуска целева субсидия на държавното дружество „В и К“ за частични ремонти в Чинтулово и Тополчане. Това се налага заради недостига на питейна вода в две от най-големите сливенски села.

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ПРЕДОСТАВИ РЕКЛАМНИ БРОШУРИ НА ХОТЕЛИ В СЛИВЕН

Община Сливен отбеляза Световния ден на туризма под мотото „Сливен – почувствай природата, преживей историята“. По този повод в залата на Областния информационен център се проведе планирана в Програмата за

Новини Сливен

ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „ВАКАНЦИЯ И СПА – СОФИЯ 2023“

Има изключително голям интерес към щанда на Община Сливен в първия ден на 39-то издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА – София 2023“, което се провежда от 15