ПЕТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА ДНЕШНАТА СИ СЕСИЯ

ПЕТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА ДНЕШНАТА СИ СЕСИЯ

5 допълнителни точки ще включва дневният ред на днешната сесия на Общински съвет-Сливен. Това стана ясно по време на днешната редовна пресконференция на ръководството на местния парламент.

Председателят на общинския съвет Димитър Митев поясни, че сред допълнителните предложения попадат приемането на Правилника за организация  и дейността на общинския съвет, постоянните му комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Като допълнителна точка ще влезе и Проектът за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги. Друга допълнителна точка касае крайния ликвидационен баланс и доклад на Кожно-венерическия диспансер. Участието на Община Сливен в Сдружение с нестопанска цел Югоизточен регионален иновационен център по биомехатроника също ще бъде включено като допълнително предложение.

Митев посочи, че сред акцентите на утрешното заседание са План-сметката за дейностите, свързани с битовите отпадъци, както и кандидатстването на Общината с проект, касаещ  развитието на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура. Той поясни, че осъществяването на този проект ще позволи реставрирането на къщите-музеи на Хаджи Димитър, Добри Чинтулов и на Сливенския бит. В тази връзка Димитър Митев коментира, че сред точките в дневния ред е и предложението за поемане на дългосрочен общински дълг, свързан с  финансирането на този проект.

На сесията утре ще бъдат определени и възнагражденията на кмета на община Сливен и общинските съветници.

Общинските съветници ще гласуват и промяната на общинския бюджета. По този повод на днешната пресконференция присъства и председателят на Постоянната комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие Юлия Гавазова. Тя поясни, че изменението са налага от постъпилите приходи от дейностите на Сливенския симфоничен оркестър и Ансамбъл за народни песни и танци. Гавазова допълни, че корекцията е необходима и заради разходи, свързани със за закупуването на спортни съоръжения и инвентар за спортна зала „Асеновец“, техника за видеонаблюдение и изграждане на осветление в няколко населени места и ремонтни дейности.

Сред точките в дневния ред са и даването на съгласие Община Сливен да кандидатства по Проект „Красива България“ за ремонт на част от сградите на Общината и Регионална библиотека „Сава Доброплодни“.

В рамките на днешното заседание Общинският съвет ще гласува и обичайните разпоредителни сделки с недвижимо имущество, отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

На пресконференцията днес присъства и председателят на Постоянната комисия по общинска собственост и местно самоуправление Керанка Стамова.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща С ГОЛЯМ КОНЦЕРТ АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ-СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА 60 - ГОДИШНИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕН. КОЛЬО МИЛЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС СИМПАТИЗАНТИ НА ЛАРГОТО

  Ген. Кольо Милев се срещна със свои симпатизанти в шатрата на БСП, която се намира на сливенското ларго. „На всеки трябва да се обърне внимание и да му се

Новини Сливен

МЪЖ Е ОТКРИТ МЪРТЪВ, С ПРОСТРЕЛНА РАНА ОТ ПИСТОЛЕТ

Мъж е открит мъртъв, с прострелна рана от пистолет в главата, научи Sliveninfo. Тялото на 62-годишния охранител в частна фирма е открито в къщата му в село Дядово. Съседи открили

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ ДЕПУТАТ ОТ ИТН ВЛАДИМИР РУСЕВ ЗА ФАКТИТЕ В НОВИЯ ИЗБОРЕН КОДЕКС

Уважаеми съграждани, наскоро се запознах с някои от трудовете на проф. Тимъти Снайдър, преподавател в Йейлския университет в Ню Хейвън, известен на българската общественост от гостуванията си в страната ни