ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СЛИВЕН СТАНАХА ЛЕСОВЪДИ ЗА ЕДИН ДЕН
април 12, 2019 1488 Прегледи

ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СЛИВЕН СТАНАХА ЛЕСОВЪДИ ЗА ЕДИН ДЕН

Инициативата „Лесовъд за един ден”, която се осъществява успешно няколко поредни години се проведе днес в местност „Моллова кория” край Сливен.

Горски служители от Регионална дирекция по горите Сливен, заедно с Природен парк „Сините камъни”, Югоизточно държавно предприятие и Държавно горско стопанство Сливен демонстрираха дейности по опазване и грижа за гората пред около 80 петокласника от четири сливенски училища.

Децата научиха за отговорната професия на лесовъда. Беше им показано как се маркират дървета с контролна горска марка и как се измерва диаметър на стъбло с клупа. С помощта на отрязани дървени шайби лесовъдите ги научиха да определят възрастта на дървото по броя на годишните пръстени. Чрез интерактивни игри и занимателни беседи участниците разбраха за важността на горите в живота на хората.

Униформени горски инспектори представиха оборудването си при ежедневната си работа в гората, показаха на децата служебните автомобили, с който изпълняват задълженията си.

Всички участници получиха тениски с логото на Седмица на гората, специални медали и почерпка.

С тази инициатива приключват мероприятията за Седмица на гората 2019 г., но продължава ежедневната грижа за гората!

Предишна РОБЪРТ КЕНДЕРЯН ОТ СЛИВЕН СТАНА ШАМПИОН НА СОФИЯ ПО ФУТЗАЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПИПАХА ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН ДА ШОФИРА С АЛКОХОЛ

Водач с алкохол 1,35 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 10 юли е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 38-годишния С.Г. от град Сливен.

Новини Сливен

ПРОКУРАТУРАТА СЕ ЗАЕМА С ТЕЧ НА ЛИЧНИ ДАННИ В СЛИВЕН

Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) прехвърля отговорността на прокуратурата за огромния теч в интернет на имена, ЕГН-та, мобилни номера и адресите на повече от 9400 бивши и настоящи

Новини Сливен

СТОТИЦИ РОМИ + ХИЛЯДИ КЕБАПЧЕТА + СИЛНА МУЗИКА = ХОЦ

Какво може да събере стотици роми, хиляди кебапчета и силна музика? Това не е сватба, нито кръщене или годеж. В неделя по обяд на 2 км. от Сливен, по пътя

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

seventeen − one =