ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СЛИВЕН СТАНАХА ЛЕСОВЪДИ ЗА ЕДИН ДЕН
април 12, 2019 830 Прегледи

ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СЛИВЕН СТАНАХА ЛЕСОВЪДИ ЗА ЕДИН ДЕН

Инициативата „Лесовъд за един ден”, която се осъществява успешно няколко поредни години се проведе днес в местност „Моллова кория” край Сливен.

Горски служители от Регионална дирекция по горите Сливен, заедно с Природен парк „Сините камъни”, Югоизточно държавно предприятие и Държавно горско стопанство Сливен демонстрираха дейности по опазване и грижа за гората пред около 80 петокласника от четири сливенски училища.

Децата научиха за отговорната професия на лесовъда. Беше им показано как се маркират дървета с контролна горска марка и как се измерва диаметър на стъбло с клупа. С помощта на отрязани дървени шайби лесовъдите ги научиха да определят възрастта на дървото по броя на годишните пръстени. Чрез интерактивни игри и занимателни беседи участниците разбраха за важността на горите в живота на хората.

Униформени горски инспектори представиха оборудването си при ежедневната си работа в гората, показаха на децата служебните автомобили, с който изпълняват задълженията си.

Всички участници получиха тениски с логото на Седмица на гората, специални медали и почерпка.

С тази инициатива приключват мероприятията за Седмица на гората 2019 г., но продължава ежедневната грижа за гората!

Предишна РОБЪРТ КЕНДЕРЯН ОТ СЛИВЕН СТАНА ШАМПИОН НА СОФИЯ ПО ФУТЗАЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: С ВСЯКА ИЗМИНАЛА ГОДИНА ПОДОБРЯВАМЕ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА

В зала „Май“ се проведе публично обсъждане на изпълнението на бюджета на общината за 2018 година. Справка по отчета за изпълнението на бюджета на общината за предходната година представи кметът

Новини Сливен

УЧЕНИК ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ В КВАЛИФИКАЦИЯТА НА ТАЙЛАНДСКАТА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА

Денис Николаев Сираков , ученик от НУ „Васил Левски” – Сливен,  спечели златен медал  в квалификацията на TIMO (Тайландска международна олимпиада). 200 ученици от България участват в квалификацията на TIMO.

Новини Сливен

 ПРЕДСТОИ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН

Заседание на Общински съвет – Сливен ще се проведе утре, 19 юли, от 9 часа в зала „Май“. Днес беше традиционната пресконференция на ръководството на Общинския съвет. На нея присъстваха

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 × one =