ПЕТИМА ВЕЧЕ ЗАГРЯВАТ ЗА КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА СРЕЩУ РАДЕВ
05.04.2023 6653 Прегледи

ПЕТИМА ВЕЧЕ ЗАГРЯВАТ ЗА КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА СРЕЩУ РАДЕВ

Петима кандидати за кмет на Сливен вече загряват за кметската надпревара срещу Стефан Радев през октомври. Преди 10 дни Бойко Борисов обяви, че кметовете на 4-те общини в Област Сливен ще бъдат издигнати отново от ГЕРБ. Което прави кандидатурата на Стефан Радев сигурна. Едва ли някой се съмнява, че той ще стигне до втория тур на изборите.

С няколко обиколки в загрявката води Пламен Крумов – общински съветник и бивш лидер на СДС в Сливен. Той вече работи усилено за своята кампания през есента. Бившият нападател на ЦСКА се готви да поднесе голямата изненада, достигайки до балотаж.

Всъщност всеки един от петимата има подобна цел. Сигурно е, че Минчо Афузов няма да бъде кандидат на БСП. За справка – кандидатите за кмет на областни центрове се утвърждават от националния съвет, а след  „кървавото“ писмо на Афузов до Корнелия Нинова тази мисия на областния управител на Сливен вече е невъзможна. Което го прави още по-сигурен кандидат за кмет. Най-вероятно Афузов ще бъде издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от Левицата.

БСП обаче ще има свой кандидат. Според запознати не е изключено за първи път социалистите да заложат на свой член, който е бизнесмен. Иде реч за инж. Саркис Шаклиян. Който завърши с отличие Училището за политика, говори свободно няколко езика и има проспериращ бизнес.

Друг социалист също е сред спряганите имена. Румен Бозуков се утвърди като изключително всеотдаен партиен труженик. Предимство са му двете образования – право и икономика, както и опитът му като съветник и изпълнителен директор на Пазара за плодове, зеленчуци и цветя.

Продължаваме промяната няма да остане без собствен кандидат, защото със сигурност партията ще държи да има максимум съветници. На този етап най-вероятен кандидат за кмет е бившият областен управител Веселин Вълчев, който ще се запомни като изключително принципен представител на държавата в Сливен.

Горните петима кандидати със сигурност няма да са единствените. Очакват се още толкова. В крайна сметка на първия тур по Димитровден ще има един цял футбол отбор плюс няколко резервни играчи. Което прави политическото шоу сигурно. Поне за първи тур…. А за втори …, ако има втори тур.

Предишна ПРОМЯНА В СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ В РКМЕ ЗА РЕДОВНО ПРЕОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ОТ ТЕЛК
Следваща ОГРАНИЧАВАТ ВРЕМЕННО ДВИЖЕНИЕТО НА 6 АПРИЛ В РАЙОНА НА ИЗГРАЖДАЩОТО СЕ КРЪГОВО НА КРЪСТОВИЩЕТО МЕЖДУ БУЛЕВАРДИТЕ „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“ И „ПАНАЙОТ ХИТОВ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТОЯНКА АЗМАНОВА: ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СТЕФАН ПАСКОВ, ЗАЩОТО МИ ПОМОГНА В НАЙ-ТРУДНИЯ МОМЕНТ

Никога няма да забравя, човекът, който съдбата ми изпрати в един от най-трудния за мен момент – срещата ми с Ковид. Състоянието ми беше критично и трябваше да постъпя в

Новини Сливен

ЕДНО ДЪРВО, ДВАМА ДУШИ И СЕДЕМ ПЕЙКИ

Сливен вече има своя млад бряст. До днес дървото бе пазено със специална опаковка от тел. По обяд младият бряст вече е свободен да расте на воля. В компанията на

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ 12 ОКТОМВРИ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

В Деня на българската община и местното самоуправление, който се чества на 12 октомври, кметът Стефан Радев поздравява всички свои колеги от Общинска администрация, кметове на населени места и кметски