ПЕНСИОНЕР ОТ СЛИВЕН Е ЕДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ КАРИКАТУРИСТ ПУБЛИКУВАЛ В ПЛЕЙБОЙ
април 1, 2022 4129 Прегледи

ПЕНСИОНЕР ОТ СЛИВЕН Е ЕДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ КАРИКАТУРИСТ ПУБЛИКУВАЛ В ПЛЕЙБОЙ

Той се казва Цветан Павлов и е известен български карикатурист. Може да го видите сутрин на „Двата слана“ в Сливен, където понякога си купува банички. Малцина знаят обаче, че 72-годишният пенсионер е единственият български карикатурист, публикувал свои творби в легендарното списание за еротика „Плейбой“, което десетилетия беше № 1 в цял свят.

„Това се случи два пъти. Първият път „Плейбой“ публикува моя карикатура, която изпратих, докато работих в Словакия. Вторият път стана в България. Естествено, и двете карикатури бяха в съзвучие с основната тематика на изданието“, каза пред Sliveninfo Цветан Павлов.

Той има стотици карикатури, публикувани в вестниците „Стършел“ и „Трета възраст“. Негови карикатури се публикуват и в момента в двете издания.

Цветан Павлов е носител на три национални награди за карикатура. Той се счита един от малкото у нас карикатуристи с изцяло европейска насоченост. В неговите карикатури липсва политика.

 

Предишна СТРЕЛБИ НА "БАТМИШ" ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ И ПРЕЗ АПРИЛ
Следваща ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" С ПЛАКЕТ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 25-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕДКО НЕДЕВ ОТ РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ: ВЪЗМУТЕНИ СМЕ ОТ ЛИПСАТА НА КОНТРОЛ В СЛИВЕН

От няколко години, в центъра на град Сливен, градинките и тротоарите са превърнати в незаконни паркинги. Най-големият незаконен паркинг е заформен на ул. Александър Стомболийски, на метри от площад Левски,

Новини Сливен

ОМБУДСМАНЪТ ОТВОРИ ПРИЕМНА ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева се срещна с областния управител Чавдар Божурски по повод изнесената приемна за граждани, която бе организирана на 9 октомври със съдействието на областната администрация.

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ОСИГУРЯВА ДВА ПУНКТА ЗА ВОДА НА ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН И ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНОТО В ГОРЕЩИЯ 31 ЮЛИ

Община Сливен ще разположи два пункта за безплатна минерална вода по главната улица на 31 юли от 10 до 16 часа. На всеки от пунктовете ще има и медицински специалисти,