ПГПЗЕ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ ОТБЕЛЯЗА 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ
май 14, 2022 1367 Прегледи

ПГПЗЕ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ ОТБЕЛЯЗА 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ

Залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ се изпълни с публика по случай концерта за 50-годишния юбилей на Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“. Сред гостите беше кметът Стефан Радев, който поздрави всички в салона на театъра. Като бивш възпитаник на гимназията, той сподели, че е запазил топли спомени през годините на обучението си.

„Винаги ще пазя топлия спомен за годините ми на обучение като възпитаник на гимназията. Не само заради знанията, които придобихме тогава, за начина ни на мислене или кръгозорът, който се отваряше пред нас, но и заради приятелствата, устояли и до днес на изпитанията на времето. Скъпи учители, благодаря ви! Бъдете здрави, продължавайте да вдъхновявате младите хора и да бъдете горди с успехите им! На учениците пожелавам големи мечти, да дерзаят и да сбъднат и най-смелите от тях!, заяви кметът Радев. Той връчи на гимназията плакет на Общината за годишнината и за принос в развитието на града и съхраняване на историческата му памет. Сливенският градоначалник поздрави и победителя от литературния конкурс „Моята гимназия на 50, а сега накъде?“ – Ванина Андонова от 10 клас, която получи първа награда за литературната си творба – „Ще търся щастието в другите, за да го намеря и в себе си“. Конкурсът се организира съвместно от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” и  Фондация Езиковата Сливен.

В рамките на празничната вечер гимназията бе удостоена и с плакет от Посолството на Федерална република Германия в София за партньорско училище  със статут на ДСД – гимназия – изпитен център за Немска езикова диплома Второ ниво В2 и С1, които се признават от немските колежи и университети.
Програмата на концерта продължи с танцови и музикални изпълнения на изявени таланти от Сливен.

Сред гостите на концерта бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Василев, ресорни зам.-кметове на община Сливен, ректорът на Бургаски свободен университет проф. д-р Милен Балтов,  директори на институции, организации, бивши възпитаници и преподаватели на гимназията, родители, ученици и граждани.

Предишна УРОЦИ ПО ГОРСКА ПЕДАГОГИКА СЕ ПРОВЕДОХА В ТРИ СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА
Следваща В СЛИВЕН ЗАПОЧНА VI СРЕДНОВЕКОВЕН СЪБОР "ПОМНИ СЛАВАТА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЮЗИКЪЛЪТ „ЗЕХ ТЪ, РАДКЕ! ЗАХ ТЪ!“ ГОСТУВА В СЛИВЕН НА 18 ФЕВРУАРИ ОТ 19 ЧАСА

18 ФЕВРУАРИ /вт./ от 19:00 часа в ЗАЛА “СЛИВЕН” гр. СЛИВЕН гостува МЮЗИКЪЛА „ЗЕХ ТЪ, РАДКЕ! ЗЕХ ТЪ! Музика  Димитър Вълчев Режисьор Гълъб Бочуков Сценографията работи Лидия Къркеланова, Хореографията е

Новини Сливен

КОРОНАВИРУСЪТ СТИГНА И СЛИВЕН

Коронавирусът стигна и Сливен. 22 са новите случаи на доказано заразени с опасната болест, а един от тях е Сливен. Това обяви преди минути ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Оперативния

Новини Сливен

БОЙКО БОРИСОВ В НОВА ЗАГОРА: ГЕРБ Е СИСТЕМНА, ЗДРАВА ПАРТИЯ, С ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ОРИЕНТАЦИЯ И НЯМА ДА ДАМ ДА СТАНЕ БРОШКА НА НЯКОГО

ГЕРБ е системна, здрава партия, с евроатлантическа ориентация и няма да дам да стане брошка на някого. Това заяви пред стотици симпатизанти в Нова Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.