СТЕФАН ПАСКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ СЛИВЕН НА КРЪГЛАТА МАСА „ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” В СТОЛИЦАТА

СТЕФАН ПАСКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ СЛИВЕН НА КРЪГЛАТА МАСА „ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” В СТОЛИЦАТА

Членът на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев откри кръглата маса „Лява България“. Това се случи малко след 14 часа днес в една от залите на НДК в столицата.

Тя е организирана от членове на БСП и представители на левицата, напуснали столетницата през годините.

Единственият представител на Сливен на тази много важна за левицата среща бе Стефан Пасков, областен председател на”Изправи се, България”. Преди срещата Стефан Пасков проведе разговори с бившия президент Георги Първанов, проф. Светлана Шаренкова, от НС на БСП и други ярки представители на лявото пространство в България.

„Сигурен съм, че престои обединение на левицата, което ще се почувства в цяла България и в частност в Сливен. Това е единственият път за излизане на България от кризите”, каза Стефан Пасков.

На събитието дойдоха президентът (2012 – 2022 г.) Георги Първанов, лидерът на АБВ Румен Петков, на Д21 Татяна Дончева, на „Изправи се“ Мая Манолова, на Нормална държава – Георги Кадиев, които се наредиха на трибуната един до друг.

В залата са бивши министри като Емилия Масларова, Ангел Найденов, Георги Пирински и Петър Мутафчиев, бивши депутати като Александър Паунов, лидер на комунистическата партия, Ненчо Темелков, Валери Жаблянов, Дора Янкова, Георги Божинов, Кирил Добрев, Явор Куюмджиев, Жельо Бойчев.

В залата бе и дипломатът Валентин Радомирски и бившият лидер на АБВ Константин Проданов.

Единствено не се отзова на поканата Красимир Янков, но тук е Александър Томов, обяви Паскалев.

Това не е учредително събрание, тук не се избира лидер, подчерта членът на НС на БСП Паскалев.

Участниците в кръглата маса, изпълнила зала 7 на НДК, започнаха да се събират 40 минути преди събитието, разговаряйки приятелски един с друг, като стари другари, които отдавна не са се виждали.

Направи впечатление, че от бившите лидери на БСП отсъстват Сергей Станишев и Михаил Миков.

Коментирайки събитието вчера председателят на БСП Корнелия Нинова подчерта, че всички инициатори на събитието са  напуснали БСП по времето на Станишев и Миков.

 

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: СОЦИАЛНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В СЛИВЕН ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОДУХОТВОРЕНИ И МЕСТА НА ДОБРОТВОРЧЕСТВОТО
Следваща ВЕЧЕ Е ПРОХОДИМ ПЪТЯТ ОТ АГЛИКИНА ПОЛЯНА ДО СЕЛО СТАРА РЕКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИС БЪЛГАРИЯ ТЕОДОРА МУДЕВА ТЪРСИ НОВАТА МИС СЛИВЕН

След двегодишно прекъсване заради Ковид обстановката, Сливен отново ще има своята претендентка за короната на Мис България. Грандиозният спектакъл ще събере гости на града в зала Сливен на 19 октомври

Новини Сливен

1 199 СА БОЛНИТЕ С COVID – 19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 199 са диагностицираните болни с COVID – 19 в област Сливен до края на последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 82 населени места в областта. Преобладаваща

Новини Сливен

ЖИТЕЛ НА КЕРМЕН Е АРЕСТУВАН ЗА ДРОГА

Криминалисти на ОДМВР-Сливен са задържали 26-годишен мъж в момент на производство на наркотични вещества. В хода на операция по установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение