ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ОТКРИ СВОЯТА КАМПАНИЯ ОТ КВ. „РЕЧИЦА”
март 7, 2021 3458 Прегледи

ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ОТКРИ СВОЯТА КАМПАНИЯ ОТ КВ. „РЕЧИЦА”

„Тук сме, защото вярваме, че всеки български гражданин трябва да прояви своята воля и свободно да избере хората, които ще го представляват. Нека всеки да гласува, както сметне за правилно, но новото е закодирано в новите хора. Експертите на партията са преобладаващо млади хора, завършили своето образование предимно в чужбина, изградени професионалисти с опит и авторитет в конкретните области на реализация. Вярвам, че те са достатъчно способни и морални, за да инициират и проведат смяната на политическия модел на управление.”, каза Владимир Русев – водач на листата на „Има такъв народ” в Сливен.

Русев разясни основните възгледи на ПП „Има Такъв Народ” в секторите икономика, външни отношения и земеделие, които определи като свои академични и професионални компетенции. Според него, един от основните проблеми на прехода е отказът на политическите фигури за носене на лична отговорност:

„Смятам, че мажоритарният вот ще ограничи порочните практики и ще внесе прозрачност за обществото относно процеса на вземане на решения. Така на първо място ще се нареди личната отговорност. Ако самосъзнанието и съвестта на управляващите не сработят, тогава идва наказателната отговорност и накрая, като формален акт – политическата или подаване на оставка от заеманата длъжност.”, заяви сливналията.

Той посочи, че друг проблем е липсата на приемственост:

“При всяка смяна на управляващите започваме да градим от нулата. Твърдя, че трябва да се направи подробен анализ на свършеното и ако се открият работещи практики, да останат да се прилагат, а порочните да бъдат заместени от други, реално защитаващи обществения интерес, адекватни на съвременните специфики. Ще дам за пример Полша, където и до ден днешен се реализират някои от политиките на Лешек Балцерович.”

Присъстващите на срещата от кв. Речица зададоха своите въпроси към Владимир Русев, касаещи вътрешната сигурност, образованието, корупцията, външните инвестиции, финансова и административна децентрализация и други.

След това думата взе Пламен Пенчев – общински координатор на местната структура и кандидат за народен представител, като обобщи причините за включването си в политическия проект:

„Приех да заема позицията на общински координатор за Сливен на „ИТН” с вяра, че ще бъда част от изграждането на новия облик на държавата ни. Създадохме сравнително бързо структурите, доста хора вече ни гласуват доверие и стават членове на партията, а организацията ни е сплотена и амбицирана за работа. На срещите по места досега, се сблъскахме с много проблеми, най-вече от лично естество. На някои от хората успяваме да помогнем, вдъхновени от споделените общи морални ценности. Никой от нас няма политически амбиции и властта не ни блазни, но се чувстваме длъжни пред обществото да излезем от зоната си на комфорт и да се заемем с високите предизвикателства. Излезте да гласувате. Нека всеки да го направи според собствените си убеждения, но ако зачеркнете номер 29, ще предоставите шанс на България да поеме по нов път. Решаващият глас си ти”

Срещата се проведе на 06.03.2021 г., събота, в кв. Речица, като на нея присъстваха и Рени Янкова – председател на областния предизборен щаб, Диньо Добрев – секретар и членове на „Има Такъв Народ” – Сливен.

Предишна КРЪСТЬО ЛАФАЗАНОВ ЩЕ РАЗСМЕЕ ПУБЛИКАТА В ГР. СЛИВЕН
Следваща КРАСЕН КРАЛЕВ В СЛИВЕН: ЩЕ РЕКОНСТРУИРАМЕ ТЕРЕНА НА ВОЕННИЯ СТАДИОН. МИСЛИМ ЗА СПОРТНА ЗАЛА С 1000 МЕСТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОЛЯМ ПОЖАР В КЪЩА С ДЕЦА

Голям пожар в двуетажна къща, в която живеят деца, пламна тази сутрин в сливенски квартал. Огънят събуди кв. „Речица“ около 7.30 часа. На място пристигнаха полиция, линейка и огнеборци. Очаквайте

Новини Сливен

ТВЪРДИЦА ОСТАВА БЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Твърдица остава без председател на общинския съвет. До момента тази длъжност се заема от Иван Петров, който е съветник от местна коалиция. Върховният административен съд обаче е потвърдил решение на

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ НЯМА ДА КОМЕНТИРА ОСТАВКАТА НА МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ

Не чакайте информация или коментар от наша страна във връзка с оставката на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий. Информация на тази тема може да се очаква само от официалния сайт