ПАРЛАМЕНТЪТ ЗАТВАРЯ ВРАТИ ЗАРАДИ COVID-19
март 26, 2020 440 Прегледи

ПАРЛАМЕНТЪТ ЗАТВАРЯ ВРАТИ ЗАРАДИ COVID-19

Българският парламент ще затвори врати от днес заради въведеното извънредно положение.

Депутатите ще се събират само за да приемат закони, свързани с извънредното положение. Предложението е на управляващата ГЕРБ, която бе подкрепена от останалите парламентарни сили, без БСП. Парламентарният контрол ще е писмен.

„Не можем да искаме цялата страна да бъде под карантина, която все повече се затяга, а ние да нарушаваме всички предписания. Сега е време и ние да се отървем от илюзията за изключителност. Вирусът няма учтиво да ни попита – вие депутати ли сте? А, ще ви подмина“, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ.

И допълни: „Някой ще каже, че това е диктатура в полза на изпълнителната власт, защото се дава възможност на двама генерали да ни управляват. Но да четем конституцията – по всяка време Народното събрание се свиква от председателя на парламента по искане на 48 народни представители, по искане на президента и на Министерския съвет. В момента нацията показва изключителна дисциплина. Хайде, нека не вървим в обратната посока“.

„Демокрацията можем да я опазим само при карантина, когато сме единни“, мотивира се още Караянчева и пожела Бог да помага и пази работещите на първа линия медици. „С работата можем да наваксаме и по време на ваканциите, но човешкото здраве и живот няма как да го наваксаме“, допълни тя.

„Вие намерихте начин парламентът да бъде единствено и само печат за извънредните закони, които ще внася Министерският съвет. Ние, като опозиция, няма да позволим това да продължи дълго. Ще се борим демокрацията в България да бъде защитена. А вие, които провокирате това, рано или късно, ще платите политическата цена. Този парламент трябва да се свика само още веднъж – за да гласува оставката на правителството“, контрира зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин от БСП.

 

offnews.bg

Предишна 415 ПРОВЕРКИ НА КАРАНТИНАТА, ЕДИН НАРУШИТЕЛ
Следваща ПАЦИЕНТЪТ С КОРОНАВИРУС ОТ СЛИВЕН Е НАСТАНЕН В ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ИНФЕКЦИОЗНИ БОЛЕСТИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Какви бяха мотивите ви, за да извършите престъплението? – пита съдията. – Господине, за обясненията съм си наел адвокат. Аз съм по работата. Чувам как нашето детенце псува на

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Габровец пита жена си: – Може ли да си купя нов гребен – на стария му се счупи зъб? – Ама, че си разточителен! За един счупен зъб ще купуваш

Новини

УЧИЛИЩАТА ИНСТРУКТИРАНИ ДА ОЧАКВАТ ПРОВОКАЦИИ

Както няма Стратегия за детето, така няма и насилствено отнемане на деца. Така министърът на образованието Красимир Вълчев успокои родителите по повод вчерашната истерия в Сливен, Карнобат и Ямбол, където настойници масово извеждаха децата си,