ПАРКЪТ С ВЕКОВНИТЕ ДЪБОВЕ В САМУИЛОВО ВЕЧЕ Е ОСВЕТЕН
януари 30, 2023 474 Прегледи

ПАРКЪТ С ВЕКОВНИТЕ ДЪБОВЕ В САМУИЛОВО ВЕЧЕ Е ОСВЕТЕН

Ново, енергоспестяващо LED осветление изгради Община в Сливен в парка в село Самуилово. Поставени са 25 осветителни тела с мощност по 30 вата, съобщиха от дирекция „Общинска инфраструктура“.

Успешно са приключили 72-часовите проби. Очаква се Държавна приемателна комисия. „Това е първото цялостно осветление на това емблематично за нас място“, коментира кметът на Самуилово Красимир Кръстев. През последните десетина години са работили само четири лампи около православния храм в парка, поставени от дарители.

Паркът се намира в центъра на Самуилово, използва се за отдих, разходки и различни събития. Той се е превърнал в природна забележителност и има специално значение за местните жители и техните гости. В него растат половинвековни дъбове и всяка пролет малка част от пристигащите щъркели все още свиват гнезда на клоните им.

Новото осветление осигурява добра видимост през тъмната част на денонощието и превръща територията в по-сигурно и по-безопасно място.

Предишна ПИЯН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ХВАНАТ ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН
Следваща ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПЪРВИЯ РОМАН НА РОСИЦА ДОБРЕВА В БИБЛИОТЕКАТА НА ГР. НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК ПЛАМЕН КРУМОВ

Скъпи сливналии, За мен е чест да ви поздравя по случай празника на град Сливен – Димитровден! Приемете моите пожелания за здраве, бодрост, щастие и благоденствие! Със закрилата на Свети

Новини Сливен

РУО – СЛИВЕН ПРЕДОСТАВЯ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ

Организацията и провеждането на държавните зрелостни изпити през учебната 2018/2019 година е в съответствие с Наредба № 3/17.05. 2004 г. за организацията и провеждането на ДЗИ, Наредба № 11/2016 г.

Новини Сливен

4 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

195 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, при направени 5837 PCR теста. Това сочат данните на Единния информационен портал. Така общият брой на потвърдените случаи става