ПАРКЪТ С ВЕКОВНИТЕ ДЪБОВЕ В САМУИЛОВО ВЕЧЕ Е ОСВЕТЕН
30.01.2023 708 Прегледи

ПАРКЪТ С ВЕКОВНИТЕ ДЪБОВЕ В САМУИЛОВО ВЕЧЕ Е ОСВЕТЕН

Ново, енергоспестяващо LED осветление изгради Община в Сливен в парка в село Самуилово. Поставени са 25 осветителни тела с мощност по 30 вата, съобщиха от дирекция „Общинска инфраструктура“.

Успешно са приключили 72-часовите проби. Очаква се Държавна приемателна комисия. „Това е първото цялостно осветление на това емблематично за нас място“, коментира кметът на Самуилово Красимир Кръстев. През последните десетина години са работили само четири лампи около православния храм в парка, поставени от дарители.

Паркът се намира в центъра на Самуилово, използва се за отдих, разходки и различни събития. Той се е превърнал в природна забележителност и има специално значение за местните жители и техните гости. В него растат половинвековни дъбове и всяка пролет малка част от пристигащите щъркели все още свиват гнезда на клоните им.

Новото осветление осигурява добра видимост през тъмната част на денонощието и превръща територията в по-сигурно и по-безопасно място.

Предишна ПИЯН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ХВАНАТ ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН
Следваща ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПЪРВИЯ РОМАН НА РОСИЦА ДОБРЕВА В БИБЛИОТЕКАТА НА ГР. НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИСОЧИНАТА НА НЯКОЛКО ДЪРВЕТА БЕШЕ НАМАЛЕНА ЗАРАДИ ХЕЛИКОПТЕРНА ПЛОЩАДКА НА БОЛНИЦАТА

  Височината на няколко дървета беше намалена. Причината е необходимост от осигуряване на зона за свободен достъп за хеликоптерната площадка, която ще бъде изградена в двора на МБАЛ „Д-р Иван

Новини Сливен

50 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2891 са новозаразените у нас, установени сред 12 634 PCR теста. Случаите са с 202 повече от вчера, но са по-малко в процентно отношение от изследваните – 22,8 на сто.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН – С НОМИНАЦИЯ ЗА НАГРАДАТА „ЗЛАТЕН КЛЮЧ“ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ИНФОРМАЦИЯ

Община Сливен получи номинация за наградата „Златен ключ“ в категория „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани“. За това съобщават от Програма „Достъп до информация“ /ПДИ/ в писмо до