ОЩЕ 16 ДОМУВАЩИ В „КАЧУЛКА“ СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

ОЩЕ 16 ДОМУВАЩИ В „КАЧУЛКА“ СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

16 от общо 39-те нови случаи на COVID-19 в област Сливен, регистрирани през последното денонощие, са в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост „Качулка“, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Днес, 20 октомври, представители на РЗИ и началникът на Военната болница в Сливен полк. Д-р Илиян Комитов са в социалното заведение, съобщиха от здравната инспекция. Д-р Комитов преглежда заболелите потребители и ще направи оценка за клиничното им състояние.

Лечението на заболелите домуващи, от възникването на епидемичния взрив до момента, се провежда на място, в изолация, под наблюдението на личния им лекар.  За съжаление, през последното денонощие битката с коронавируса изгуби един от инфектираните потребители, който е с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките му.  Епидемиологичните проучвания продължават.

Сред новозаболелите през последното денонощие в област Сливен има  двама лекари, четири медицински сестри от две различни болнични заведения, помощник-фармацевт, шофьор на линейка.

31 души от диагностицираните са жители на община Сливен, 7 – на община Нова Загора и един – на община Котел.

Активните към момента случаи на  COVID-19 в Сливенска област са 380. В община Сливен са 298 души /сред тях са и заболелите домуващи и персонал от „Качулка“/, в община Нова Загора – 61, в община Котел – 14 и в община Твърдица – 7.  Болните са жители на общинските центрове и на 27 малки населени места в четирите общини на областта.  47 са хоспитализирани, останалите провеждат лечението си под домашна карантина и наблюдението на общопрактикуващите лекари.

Областният кризисен щаб призовава да се спазват стриктно противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски за лице, покриващи устата и носа, и физическата дистанция в закрити площи, редовната дезинфекция и честото миене на ръцете доказано ограничават разпространението на коронавируса.

 

Предишна В СЛИВЕН СЕ СПРЯХМЕ НА ВЛАДИМИР РУСЕВ, ЗАЩОТО Е НЕЗАВИСИМ ЧОВЕК
Следваща ВРЕМЕННО Е ПРЕУСТАНОВЕНА РАБОТА В ДЕТСКА ГРАДИНА В КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ НА ГРОЗДЕ ГЕОРГИ ПЕНКОВ ЗАРЯЗА ЛОЗЯТА СИ КРАЙ СЕЛО НИКОЛАЕВО

Един от големите производители на качествено грозде в Сливенско Георги Пенков заряза своите лозя край село Николаево. Церемонията на Трифон Зарезан започна след тържествен водосвет за здраве и берекет, отслужен

Новини Сливен

МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО НАГРАДИ ДИРЕКТОРКАТА НА ПГ „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“ – СЛИВЕН

1. От 2006 година, ежегодно на 11 май – денят на Св. св. Равноапостоли Кирил и Методий, Министерство на образованието и науката връчва наградата „Св. Иван Рилски“ на директори на

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН С ПОДАРЪЦИ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В МАРАТОНА „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ“

За поредна година Сливен стана домакин на маратона „Хайдушки пътеки“. Чрез томбола заместник-кметът Пепа Чиликова изтегли номерата на трима участници, които спечелиха велосипед и две електрически тротинетки, осигурени от Община