ОЩЕ ФИРМИ СЕ ВКЛЮЧВАТ С ГОЛЕМИ ДАРЕНИЯ В КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО ЗА ТЕБ!” НА ОБЩИНА СЛИВЕН
април 10, 2020 1267 Прегледи

ОЩЕ ФИРМИ СЕ ВКЛЮЧВАТ С ГОЛЕМИ ДАРЕНИЯ В КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО ЗА ТЕБ!” НА ОБЩИНА СЛИВЕН

И днес сливенски фирми продължават да се включват с дарения за Общинската хранителна банка „Заедно за теб!“, организирана по инициатива на кмета Стефан Радев.

Днес „Еко Асорти-05“ ЕООД дари 300 пакета брашно, 300 – макарони, 408 пакета ориз, 408 – леща и 408 – боб, на стойност около 2500 лева.

„Намираме се в трудни времена и никой не трябва да бъде забравен. Решихме да се включим в кампанията на Община Сливен „Заедно за теб!“, за да помогнем на най-уязвимите групи хора в нашия град. Можем всички заедно да покажем съпричастност и доброта и да бъдем от полза на нуждаещите се. Общината е създала чудесна организация и помощта, която оказва на всички, е много добра“, казаха от фирмата.

В кампанията се включиха също „Кънчев и синеве“ ООД и „Карибу“ ООД, които заедно оставиха в хранителната банка 25 единични пакета, включващи ориз, олио, леща, макарони, брашно. Другата седмица ще дарят още 25, като общата стойност на дарението е около 600 лева.

„Всички трябва да сме съпричастни в този момент и да помогнем с каквото можем, особено за хора, които се намират в тежко положение. Правим го от съпричастност и искаме да помогнем“, казаха представителите на фирмите.  

Магазини „Мерканто“ също се отзоваха в инициативата. Тяхното дарение включва нахут, боб, маслини, макарони, консерви, на стойност около 4 500 лева.

„Кампанията на Община Сливен е много добра. Чрез нея показваме на обществото, че можем да бъдем сплотени и заедно да помогнем на нуждаещите се. Всеки, който може, смятам, че е хубаво да се включи“, заяви управителят Емил Чанев.

„Мелница Сливен“ АД направи дарение от 2 тона брашно.

Наличният състав на Военно формирование 25 220 дари 232 пакета с продукти от първа необходимост.

Ден след обявената кампания фирма „Джорджес 1990“ ЕООД направи първото голямо дарение в хранителната банка – брашно и леща на стойност над 1200 лева.

В четвъртък дарение постъпи от „Казакос и сие “ ЕООД. Компанията дари 1 палет олио и 1 тон картофи на стойност 1740 лева.

В хранителната банка „Заедно за теб!“ на Община Сливен продължават да пристигат хранителни продукти от още фирми и десетки граждани, които пожелаха да останат анонимни.

Кметът Стефан Радев благодари на всички, които се включват в кампанията.

„За толкова кратко време показахме, че всички заедно можем да бъдем обединени и да помагаме на хората в нужда. Истински горд съм, че институции, бизнес и граждани си подадохме ръка за една кауза – съпричастност към страдащите и нуждаещите. И вярвам, че това не се случва само, защото сме на прага на един от най-важните християнски празници. Показваме, че доброто е вътре в нас. Благодаря ви от сърце!“, каза кметът Стефан Радев.

По инициатива на кмета Стефан Радев Община Сливен обяви кампанията „Заедно за теб!“ чрез създаването на Общинска хранителна банка в началото на седмицата. Тя има за цел да помага на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Всеки, който има възможност и желание, може да се включи като дари пакет с хранителни продукти от първа необходимост, включващи:

1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети. Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност. Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ – всеки делничен ден от 9 до 16 часа. Продуктите ще се даряват приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията.

Кампанията продължава.

Предишна В СЛИВЕН ПОЧИНА ЖЕНА, ЗАРАЗЕНА С КОРОНАВИРУС
Следваща ФУТБОЛЕН КЛУБ „СИНИ КАМЪНИ 2013” – СЛИВЕН СЕ ОТКАЗВА ОТ ОБЩИНСКАТА СУБСИДИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ВОДАЧ НА МОТОПЕД, КОЙТО КАРАЛ С РЕКОРДНИТЕ 3,24 ПРОМИЛА

Водач с алкохол 3,24 промила е установен от полицейски служители в град Твърдица. На 31 октомври, около 20,40 часа, е спрян за проверка мотопед „Малагути“, управляван от К.К.(34г.) от град

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СТАРТИРА АНКЕТА, ЗАПИСВАНЕ ЗА ПРИЕМНИ ДНИ И ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛИ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ

Община Сливен стартира анкета за измерване удовлетвореността на гражданите от нивото на административното обслужване. Тя е публикувана в сайта на Общината на адрес – https://mun.sliven.bg/survey Предвидени са шест въпроса, на

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт днес 19. 06. 2018 г. (вторник)  до 12.00ч. е прекъснато водоподаването в района на ул“Иван Вазов“. „Водоснабдяване