ОЩЕ РАЗКРИТИ КРАЖБИ В СЛИВЕН
20.01.2021 1573 Прегледи

ОЩЕ РАЗКРИТИ КРАЖБИ В СЛИВЕН

Разкрити са три кражби, установени са случай на нарушаване на карантина и лица, обявени за издирване по време на специализирана операция на РУ- Сливен. Акцията е с цел противодействие на битовата престъпност и е проведена на 18 и 19 януари под ръководството на Районната прокуратура.

В мащабните действия са участвали 28 служители с 14 служебни автомобила, като за по-малко от 24 часа е разкрита кражба на голяма парична сума, кражба на табло с телекомуникационни проводници и велосипед.

В хода на акцията е установен и задържан криминално проявен 45-годишен мъж, който в края на миналата седмица е влязъл през незаключена врата в жилището на 72-годишен мъж в град Сливен и е извършил кражба на сумата от 7400 лева. Той е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Направил е пълни самопризнания и е върнал открадната сума в пълен размер. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Служители на участък „Надежда“ са установили и задържали извършители на кражба на телекомуникационни кабели, собственост на „БТК“ЕАД, на стойност 1600 лева. Извършителите са криминално проявени мъже  на 21 и 24 години от град Сливен. Те са предали  част от откраднатите вещи.

Разкрита е кражба на планински велосипед, собственост на 27-годишен жител на град Сливен. Кражбата е извършена от партерния етаж на жилището на заявителя. Извършителят е задържан- мъж на 59 години, криминално проявен.Той е предал  доброволно откраднатата вещ.

По време на операцията е установен 37-годишен мъж от град Сливен, който е нарушил наложените му  карантинни мерки от РЗИ Бургас.

Установени са 9 лица, обявени на издирване с мярка „установяване на адрес“.

Специализираните операции, провеждани от полиция и прокуратура,  по противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Предишна СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ ВЪРНАХА НА ПЕНСИОНЕР ОТКРАДНАТИТЕ 7400 ЛЕВА
Следваща ГОРЯ КЪЩА В ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ: ГЕОРГИ ДАНЧЕВ Е ПРИМЕР ЗА ТОВА, КАКВИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ДНЕС

Със скромна церемония, навръх 102-та годишнина от рождението на Георги Данчев, днес бе открит мемориал в негова чест. Той се намира в градинката срещу залата по вдигане на щанги, на

Новини Сливен

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЕВН ЗА КРАТКИ ПРЕКЪСВАНИЯ В ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО НА ЧАСТИ ОТ ГР. СЛИВЕН В ПЕРИОДА 17.07.2023 – 06.10 2023 Г.

Във връзка със запитвания и сигнали на граждани относно публикувана в медиите информация за прекъсвания на електрозахранването в квартали и улици на град Сливен в периода от 17.07.2023 г. –

Новини Сливен

ПАНАЙОТ КЪРШЕВ ЗАРАДВА СВОИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ С НОВА ИЗЛОЖБА ОТ МЕТАЛОПЛАСТИКА

Сливенският художник инж. Панайот Кършев зарадва своите почитатели с нова изложба от металопластика. Тя бе открита във вторник вечерта в двора на къщата му, в сърцето на Сливен. Повече от