ОЩЕ ЕДНО МУЗИКАЛНО БИЖУ ОТ СЛИВЕНСКИТЕ СИМФОНИЦИ
07.05.2024 271 Прегледи

ОЩЕ ЕДНО МУЗИКАЛНО БИЖУ ОТ СЛИВЕНСКИТЕ СИМФОНИЦИ

В Петък 10 Май 2024 от 18:30 часа, на сцената на зала “Сливен” ще оживеят богатите хармонии и емоционалните мелодии на две изключителни музикални произведения.

Мащабният Концерт за виолончело от Антонин Дворжак и Симфония № 8 “Недовършена” от Франц Шуберт, ще прозвучат в рамките на 91-ия творчески сезон на Симфоничен Оркестър Сливен, и на Майски дни на културата “Сливенски огньове”2024.

Солист на вечерта ще бъде АЛЕКСАНДЪР СОМОВ, харизматичният български виолончелист покорил световните сцени от Лондон, където още през 1998 става първият източноевропейски носител на Златния медал – най-високата награда на „Гилдхол скуул”.  Александър Сомов е канен постоянно като гост водач на виолончелите в Лондонската филхармония, а в момента е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург. Редовно провежда майсторски класове в София, Страсбург, Рингамала (Швеция) и Флен (Франция).

Под диригентската палка на младия и талантлив СИМОН ПАВЛОВ, оркестърът ще осигури пищен фон от оркестров колорит, допълващ идеално виртуозното изпълнение на Сомов.

Прелестната програма ще бъде допълнена от Осмата симфония на Шуберт, която заслужено е сред най-обичаните произведения в романтичния симфоничен репертоар, ценена заради своето мелодично богатство и емоционална дълбочина.

По време на събитието, посетителите ще  имат възможността да се включат в благотворителната кампания на Български Червен Кръст, за подпомагане на абитуриенти сираци и полусираци в Област Сливен.

За любителите на високото изкуство в Сливен и региона, този концерт ще предложи безспорно вълнуващо преживяване, и още една запомняща се вечер на музикално великолепие със сливенските симфоници.

Билетите са в продажба онлайн, на epaygo.bg, в касите на EasyPay и в касата зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00, 15:00-17:00.

Предишна ДИМИТЪР ЖЕЛЕВ ВОДИ ЛИСТАТА НА ПП "ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ"
Следваща НА 20 МАЙ ЗАПОЧВА ПОДАВАНЕТО НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПРИЕМ В I КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2024/2025 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Уважаеми учители, Скъпи ученици и първокласници, Ето, че отново сме на прага на нова учебна година. За някои от вас училищният звънец ще прозвучи за първи път и e разбираемо

Новини Сливен

МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СГРАДА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОТВАРЯ ВРАТИ В РОМСКИЯ КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“ В СЛИВЕН

Над 130 деца ще имат възможност за първи път в живота си да посещават детска ясла и градина в „Надежда“, ромския квартал на Сливен след откриването на новата многофункционална сграда,

Новини Сливен

МЛАДИТЕ БАСКЕТБОЛИСТИ НА СЛИВЕН ПОБЕДИХА СИЛИСТРА

Кадетите от отбора на „Сливен баскет“ победиха тима на „Доростол“ – Силистра. В събота нашите момчета спечелиха двубоя с 65 на 45 точки. Те играха отлично и в защита, и