ОЩЕ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА Е ВЪЗСТАНОВЕНА СЛЕД УРАГАННИТЕ ВЕТРОВЕ
март 24, 2023 420 Прегледи

ОЩЕ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА Е ВЪЗСТАНОВЕНА СЛЕД УРАГАННИТЕ ВЕТРОВЕ

Общината възстанови покривите на двете сгради на детска градина „Снежанка“ в сливенското с. Ковачите. Това стана след сигнал от кмета на селото за появили се течове в детското заведение, независимо от падналите слаби валежи в края на януари.
По сигнала бе извършена незабавна проверка от експерти на отдел „Сигурност и управление при кризи“ съвместно с членове на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

При огледите на място бе констатирано, че причините за течовете, ведно с настъпили частични увреждания по вътрешните помещения, са безвъзвратно настъпили увреждания по покривите на двете сгради. Те са настъпили при ураганните ветрове през януари и февруари, които достигнаха скорост над 30 м/сек. Нанесените поражения и щети бяха повече върху високата сграда на детското заведение.

Двете сгради функционират едновременно. За заниманията на децата са обособени помещенията във високата, а в ниската сграда се помещават кухненския блок и склада за хранителни продукти, за чието съхранение спазването на изискванията на здравните контролни органи са абсолютно задължителни.

В създалата се обстановка при следващи, дори и слаби валежи от дъжд, съществуваше риск отново за течове. А това би довело до увреждане на имущество, офис обзавеждане, техника, документация и би нарушило нормалния ритъм на работа на детската градина.

Със заповед на кмета Стефан Радев бяха изпълнени неотложни аварийно – възстановителни работи. Покривите и на двете сгради бяха възстановени качествено и в срок със средства от общинския бюджет в размер на близо 60 хил. лева.
Преустановено е по – нататъшното увреждане на сградите.

Предишна В СЛИВЕН ЗАЛОВИХА ПИЯН ШОФЬОР НА ВОЛВО
Следваща ГЕНЕРАЛСКО РАМО ЗА ЛИСТАТА НА БСП В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДОЖЕНЦИ ОТ СЛИВЕН ДАРИХА 1000 ЛЕВА ОТ СВАТБАТА СИ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ

Младоженците Ивелина и Антон Господинови от Сливен направиха дарение на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Сумата е 1000 лева, които са заделени от сватбата им. Ръководството на

Новини Сливен

ГОРСКИ СТОПАНСТВА ОТ ЮИДП –СЛИВЕН ПОМАГАТ НА ОБЩИНА КОТЕЛ С ДЪРВА ЗА ОГРЕВ

За следващата година от ЮИДП-Сливен ще имат готовност да предоставят на населението 30 процента повече дърва за огрев. Това каза пред журналисти днес заместник-директорът на Югоизточното държавно предприятие – Сливен

Новини Сливен

ЖЕЛЯЗНА ЛЕЙДИ РЪКОВОДИ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Тя има усмивката на Леонардовата Мона Лиза. И твърдостта на Маргарет Тачър. Валя Радева говори тихо, но думите й са заповед за чиновниците в община Сливен. Като секретар на общината