ОЩЕ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА Е ВЪЗСТАНОВЕНА СЛЕД УРАГАННИТЕ ВЕТРОВЕ
24.03.2023 563 Прегледи

ОЩЕ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА Е ВЪЗСТАНОВЕНА СЛЕД УРАГАННИТЕ ВЕТРОВЕ

Общината възстанови покривите на двете сгради на детска градина „Снежанка“ в сливенското с. Ковачите. Това стана след сигнал от кмета на селото за появили се течове в детското заведение, независимо от падналите слаби валежи в края на януари.
По сигнала бе извършена незабавна проверка от експерти на отдел „Сигурност и управление при кризи“ съвместно с членове на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

При огледите на място бе констатирано, че причините за течовете, ведно с настъпили частични увреждания по вътрешните помещения, са безвъзвратно настъпили увреждания по покривите на двете сгради. Те са настъпили при ураганните ветрове през януари и февруари, които достигнаха скорост над 30 м/сек. Нанесените поражения и щети бяха повече върху високата сграда на детското заведение.

Двете сгради функционират едновременно. За заниманията на децата са обособени помещенията във високата, а в ниската сграда се помещават кухненския блок и склада за хранителни продукти, за чието съхранение спазването на изискванията на здравните контролни органи са абсолютно задължителни.

В създалата се обстановка при следващи, дори и слаби валежи от дъжд, съществуваше риск отново за течове. А това би довело до увреждане на имущество, офис обзавеждане, техника, документация и би нарушило нормалния ритъм на работа на детската градина.

Със заповед на кмета Стефан Радев бяха изпълнени неотложни аварийно – възстановителни работи. Покривите и на двете сгради бяха възстановени качествено и в срок със средства от общинския бюджет в размер на близо 60 хил. лева.
Преустановено е по – нататъшното увреждане на сградите.

Предишна В СЛИВЕН ЗАЛОВИХА ПИЯН ШОФЬОР НА ВОЛВО
Следваща ГЕНЕРАЛСКО РАМО ЗА ЛИСТАТА НА БСП В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПРИЕМЪТ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ КЪМ ОКРЪЖНИЯ И РАЙОННИЯ СЪД В СЛИВЕН

Общински съвет-Сливен, на основание чл.68, ал.1 и ал.3 от Закона за съдебната власт, чл. 21, ал.1, т. 23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и в изпълнение на

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВЪВЕДЕ МОДЕРНА СИСТЕМА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА КЛИЕНТСКИЯ ПОТОК В ДИРЕКЦИЯ „МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ“

В Дирекция „Местни данъци и такси“ в Община Сливен заработи система за контрол на клиентски опашки. Тя е внедрена в началото на месец октомври и е била в тестов период.

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛ Е БИЛ НАПАДНАТ КРАЙ СЕЛО СОТИРЯ

Криминалисти на участък „Петолъчка“ при РУ-Сливен работят по случай на причинена лека телесна повреда на длъжностно лице. Около 16,00 часа на 6 април  служител в Държавно горско стопанство-Сливен е бил