ОЩЕ ЕДИН МЕДИК ОТ СЛИВЕН Е ЗАРАЗЕН С COVID -19
05.05.2020 2830 Прегледи

ОЩЕ ЕДИН МЕДИК ОТ СЛИВЕН Е ЗАРАЗЕН С COVID -19

 

57 са новите положителни проби за изминалото денонощие от 1158 изследвани. В болница са настанени 15 души. Активните области са 15. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

В София и областта с коронавирус са диагностицирани 6 души. Двама са настанени в болница, 4 са амбулаторните случаи.

Във Видин новооткритите с COVID-19 са 21, в Ямбол – 11, в Плевен – 7, в Хасково – 4, в Благоевград и Монтана – по 2, във Велико Търново, Кюстендил и Сливен по 1.

7 са заразените деца на възраст 4-18 г. Те са от областите Ямбол, Хасково и Видин.

5 нови случая на коронавирус са установени сред медицинските лица – един в „Пирогов“, трима в Пазарджик и един в Сливен – общо 182 до момента.

Вчера на летище София са били установени 2 лица, български граждани, които са били с повишена температура и грипна симптоматика. Пътниците са отведени в столична болница за диагностика, съобщи доц. Димов.

Излекувани 342 души, нови 21: София – „Пирогов“ – 4, Инфекциозна болница – 2, ВМА – 1 и от РЗИ – на домашно лечение 13, в Бургас – 1.

Четири са новите смъртни случаи. В „Александровска“ болница е починал мъж на 82 г. с придружаващи заболявания бъбречна недостатъчност и артериална хипертония.

Двама са починалите обитатели на дома за възрастни в с. Гара Орешец – мъж на 69 г. с чернодробно заболяване и мозъчно-съдова болест; мъж на 78 г. с диабет. Починала е и жена на 55 г. от Ямбол с диабет и хипертония.

Общо 78 са смъртните случаи до момента.

316 души са настанени в болница, 37 в интензивни отделения.

Предишна НОВИ 11 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛ, ПОСТАВИХА ПОД КАРАНТИНА РОМСКИЯ КВАРТАЛ
Следваща МАТУРИТЕ ЩЕ СА НА 1 И 3 ЮНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ ДНЕС ЛЕТНИ АРТ АТЕЛИЕТА В НАЦИОНАЛНИЯ МУЗЕЙ НА ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЯ

И тази година Националният музей на текстилната индустрия в Сливен организира две творчески седмици с различни арт ателиета за деца – от 18 до 22 юни и от 25 до

Новини Сливен

С ТЪРЖЕСТВЕН РИТУАЛ СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ДЕНЯ НА БОТЕВ

Сирени в памет на загиналите за народна свобода и националният химн прозвучаха на тържествения ритуал в Сливен в памет на Христо Ботев. Церемонията на 2 юни се проведе по традиция

Новини Сливен

ПАЛЕЖ В ПОЛУНОЩ В НАЙ-ГОЛЕМИЯ СЛИВЕНСКИ КВАРТАЛ

Три коли пламнаха в най-големия сливенски квартал „Дружба“ минути преди да настъпи 5 април. Според източници от полицията палежът е умишлен, а извършителят е задържан. Sliveninfo научи, че той е