ОЩЕ ДВЕ НАДЕЖДИ НА ОФК „РАКОВСКИ“ СА ПРИЕТИ В ДЕТСКО – ЮНОШЕСКАТА ШКОЛА НА ФК „ЕТЪР“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ОЩЕ ДВЕ НАДЕЖДИ НА ОФК „РАКОВСКИ“ СА ПРИЕТИ В ДЕТСКО – ЮНОШЕСКАТА ШКОЛА НА ФК „ЕТЪР“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Талантите на Общински футболен клуб (ОФК) „Раковски“ – Котел Мелиса Минкова /13 г./ и Джефер Низамов /11 г./ са новите попълнения на детско-юношеска школа (ДЮШ) на футболен клуб „Етър“ – Велико Търново, съобщи треньорът на местния общински футболен клуб Тодор Тодоров. Той посочи, че от тази година към ОФК „Сливен“ ще играе и Хюсеин Онбашиев /14 г./, който е забелязан от треньора на отбора Коста Петков по време на футболни турнири и срещи.

Мелиса Минкова и Джефер Низамов са поредните попълнения в школата на „болярите“ след миналогодишното постъпване на Денис Велиев /13 г./ и Хасан Съдкъев /14 г./ в нея.

Припомняме, че по инициатива на кмета на общината – Коста Каранашев от пет години в община Котел се провежда детски футболен турнир, носещ името на Георги Раковски. Той се организира по случай Международния ден на детето – 1 юни и в него досега участие са взели детските школи на отбори като „Дунав“–Русе, „Нефтохимик“ – Бургас, „Етър“ – Велико Търново, „Локомотив“ – София, отборите на съседни общини и други.

Познавайки условията в Котел, впечатлени от организацията и гостоприемството, същите отбори са идвали многократно и на подготвителни лагери. През годините, младите футболни надежди на Котел са се срещали в официални и неофициални футболни срещи с техни връстници по време на първенства, летни лагери в Котел и други.

„Децата в нашия клуб обичат футбола и ние поощряваме всяка възможност да го практикуват на по-високо ниво. Това ни дава увереност, че вървим в правилната посока. Благодаря на кмета Коста Каранашев, че подкрепя усилията ни да развиваме техния талант“, каза в заключение Тодор Тодоров.

Предишна ДАРЕНИЯ НА КНИГИ ПОЛУЧИ КОТЛЕНСКАТА БИБЛИОТЕКА
Следваща МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА БЛАГОДАРИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН С ОТВОРЕНО ПИСМО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГА В КОТЕЛ

29-годишен мъж е задържан в РУ-Котел за притежание на наркотични вещества. На 19 май при проверка в центъра на град Котел е установен криминално проявеният С.К на 29 години от

Новини Сливен

ИЗВЕСТЕН ФОТОГРАФ ЧЕРПИ ЗА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Известен сливенски фотограф черпи за рожден ден. На днешния 23 януари Георги Ангелов става а 49 години. Първи го поздравиха съпругата му Христина и двете му деца – Цвети и

Новини Сливен

АСЕН БЛАТЕЧКИ С ЕКСТРЕМНА КОМЕДИЯ В СЛИВЕН

Асен Блатечки с бомбастична комедия ще гледате в Сливен ! Спектакъла „Двама, четирима, СЕКСима“ ще се играе на 13 юли от 19:00ч, в зала „Сливен” Забавлявайте се истински, ще е