ОЩЕ ДВЕ НАДЕЖДИ НА ОФК „РАКОВСКИ“ СА ПРИЕТИ В ДЕТСКО – ЮНОШЕСКАТА ШКОЛА НА ФК „ЕТЪР“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
04.09.2023 500 Прегледи

ОЩЕ ДВЕ НАДЕЖДИ НА ОФК „РАКОВСКИ“ СА ПРИЕТИ В ДЕТСКО – ЮНОШЕСКАТА ШКОЛА НА ФК „ЕТЪР“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Талантите на Общински футболен клуб (ОФК) „Раковски“ – Котел Мелиса Минкова /13 г./ и Джефер Низамов /11 г./ са новите попълнения на детско-юношеска школа (ДЮШ) на футболен клуб „Етър“ – Велико Търново, съобщи треньорът на местния общински футболен клуб Тодор Тодоров. Той посочи, че от тази година към ОФК „Сливен“ ще играе и Хюсеин Онбашиев /14 г./, който е забелязан от треньора на отбора Коста Петков по време на футболни турнири и срещи.

Мелиса Минкова и Джефер Низамов са поредните попълнения в школата на „болярите“ след миналогодишното постъпване на Денис Велиев /13 г./ и Хасан Съдкъев /14 г./ в нея.

Припомняме, че по инициатива на кмета на общината – Коста Каранашев от пет години в община Котел се провежда детски футболен турнир, носещ името на Георги Раковски. Той се организира по случай Международния ден на детето – 1 юни и в него досега участие са взели детските школи на отбори като „Дунав“–Русе, „Нефтохимик“ – Бургас, „Етър“ – Велико Търново, „Локомотив“ – София, отборите на съседни общини и други.

Познавайки условията в Котел, впечатлени от организацията и гостоприемството, същите отбори са идвали многократно и на подготвителни лагери. През годините, младите футболни надежди на Котел са се срещали в официални и неофициални футболни срещи с техни връстници по време на първенства, летни лагери в Котел и други.

„Децата в нашия клуб обичат футбола и ние поощряваме всяка възможност да го практикуват на по-високо ниво. Това ни дава увереност, че вървим в правилната посока. Благодаря на кмета Коста Каранашев, че подкрепя усилията ни да развиваме техния талант“, каза в заключение Тодор Тодоров.

Предишна ДАРЕНИЯ НА КНИГИ ПОЛУЧИ КОТЛЕНСКАТА БИБЛИОТЕКА
Следваща МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА БЛАГОДАРИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН С ОТВОРЕНО ПИСМО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ АКУШЕРКИ В БОЛНИЦАТА С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен – д-р Васислав Петров, поздравява всички акушерки, работещи в болницата, с професионалния им празник – 5 май. „Вашата професия е благословена, носи радост

Новини Сливен

НАПУСНА НИ УПРАВИТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКАТА ФИРМА ЗА ОХРАНА ПЕТКО ЧОЛАКОВ

Напусна ни Петко Чолаков. Управителят на общинската фирма за охрана в Сливен си отиде на 60 години. Чолаков бе дипломиран историк от Великотърновския университет. Започнал е трудовата си кариера като

Новини Сливен

АКО НЯМАШ УСМИВКА, ЩЕ ТИ ДАМ ЕДНА ОТ МОИТЕ

„Ако нямаш усмивка, ще ти дам една от моите“. Този надпис посреща всеки клиент на сливенската аптека „Авицена“, една от най-търсените в гради ни. Обикновено клиентите се посрещат от собственичката