ОЩЕ ДВА ФЕСТИВАЛНИ ДНИ ОТ МФТ „СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР“

ОЩЕ ДВА ФЕСТИВАЛНИ ДНИ ОТ МФТ „СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР“

Четвъртият Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър”, който започна на 11 април, продължава с още интересни спектакли. Всички постановки се оценяват от художествен съвет в състав: Маргарита Маркова, Красимира Абраамян и Ана Маринова. Постановките се играят на сцената на зала „Сливен”, в „Хаджиданчови къщи”, на малката сцена на Арт-център „Седем” и в салоните на различни учебни заведения.

До края на фестивала остават два дни, в които пред публика ще бъдат представени още 4 постановки. На 17 април в 11:30 ч., в залата на ОУ „Панайот Хитов“ започва спектакълът „Как мързелът си научи урока?”, на театрална трупа при ОУ „Панайот Хитов“, с ръководител Милка Диамандиева. От 18 ч. на малка сцена в Арт-център „Седем” ще бъде представена постановката „Цената на щастието”, на театрална трупа при СУ „Константин Константинов“, с ръководител Диляна Димитрова.
На 18 април от 11,15 ч. в залата на ОУ „Константин Константинов” започва постановката „Защо децата не ядат сладко?”, на ученически състав от 3 „д” клас на ОУ „Константин Константинов”, с ръководител Татяна Дейчева. В 13 ч., в залата на ОУ „Димитър Петров“ ще бъде представен спектакълът „Гъбарко“, на театрална трупа от I „а“ клас при ОУ „Димитър Петров“, с ръководител Павлина Георгиева.

Гала вечерта и връчването на наградите на МФТ „Сливенски вятър” са на 19 април от 19 ч. в зала „Сливен“.
Интересът към театралните постановки, включени в програмата на Четвъртия младежки фестивал за театър „Сливенски вятър”, е голям. До момента бяха представени 9 театрални постановки.

Програмата на фестивала започна на 11 април в зала „Сливен” с музикалния спектакъл „Хензел и Гретел”, по приказката на Братя Грим. В него участваха децата от 4 „в” клас от СУ„Пейо Яворов”, с художествен ръководител Стефка Михайлова. Вечерта на 11 април, отново на сцената на зала „Сливен”, публиката аплодира спектакъла „Какво е хоро ставало…” по „Старопланински легенди” на Йордан Йовков. В него участваха Младежко театрално трио „ВЪЙ” /Йоана Баджева, Виктор-Синан Бъчваров и Василена Маринова/, МТА „Браво” при НЧ „Хаджи Димитър-1937”, с ръководители Иван и Станка Иванови, и младата певица Ивона Неделчева, от Школа за народно пеене „Славейче” при НЧ „Христо Ботев-1897”, с ръководител Петя Григорова.
На 12 април в „Хаджиданчови къщи” бе представена постановката „Съседи”, по разказите на Чудомир. В нея участва Младежка театрална трупа „Изворче” при НЧ „Просвета-1935” – с. Глушник, с ръководител Даниел Влахов.
На 15 април в залата на ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ бяха представени постановките „Дядовата книжка” и „Непослуш 13”, на ученически състави към училището. В тях участваха деца от 1 и 4 клас. Под формата на цветна приказка, първата пиеса показа колко са важни книжкитеза децата и тяхното израстване. Втората постановка разказа как вирусът на непослушанието може да бъде победен с… обич. Вечерта на 15 април в зала „Сливен“ бе поставен спектакълът „Сако от велур” по Станислав Стратиев, на ученици от ПХГ „Дамян Дамянов”, с ръководител Вангел Апостолов. Интересният режисьорски прочит и отличната игра на младите театрали накараха публиката да избухва в аплодисменти доста често по време на представлението.

Три бяха постановките, включени в програмата на фестивала на 16 април, и представени в „Хаджиданчови къщи”. Постановката „Нощ в Копривщица”, на театралната трупа при ОУ „Свети Паисий Хилендарски”- с. Сотиря, с ръководител Ганка Тенева, разказа за тежкия живот на българите по време на турското робство. По-късно в двора на Етнографския комплекс бе представена част от „Под игото” по Иван Вазов. В постановката участва театрална трупа при ОУ „Черноризец Храбър”- с. Крушаре, с ръководител Красимира Куртева. Малките театрали успяха умело да влязат в ролите на Вазовите герои и да възхитят публиката с отличната си игра. Следобед бе представена драматизацията по разказа „Една българка” на Иван Вазов, на театрална трупа при СУ „Хаджи Мина Пашов”, с ръководител Петя Раденкова. Осмокласниците, които участваха в пиесата, показаха отлични театрални умения, а публиката бе приятно изненадана от интересните декори.

Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър” се осъществява с подкрепата на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, Община Сливен, фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Предишна CNN TÜRK ПУБЛИКУВА СНИМКА НА СЛИВЕНСКИ ДЖИП, КОЙТО Е ПАРКИРАН НА ЛЕТИЩЕ "АТАТЮРК" ОТ 2014 ГОДИНА
Следваща МЕСТЯТ ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

„БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ“ И „ПРОЕКТЪТ ФЛОРИДА“ В ПЪРВАТА ВЕЧЕР НА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В СЛИВЕН 2018“

Започна фестивалът „София Филм Фест в Сливен 2018“. Началото беше поставено снощи от 18 часа в зала „Сливен“. „Белгийският крал“ беше първият прожектиран филм, предшестван от изпълнението на народните певици

Новини Сливен 0 коментара

ПИЯН ШОФЬОР Е ХВАНАТ В БАЛКАНА

Водач с алкохол 1,8 промила е установен от полицейски служители на главен път ІІ-48. На 6 декември при акция по безопасност на движението на пътя с.Тича-гр.Котел е спрян за проверка

Новини Сливен 0 коментара

НЕОЧАКВАН ПОДАРЪК: ГОРСКИ ИНСПЕКТОР ОТ СЛИВЕН СЕ ОКАЗА ПО-БОГАТ С 36 000 ЛЕВА

Mъж от Сливен получи неочакван подарък. Горският инспектор се оказал с 36 000 лева в сметката си, а за постъплението разбрал от есемес от банката. Юсеин Шакиров получил есемеса, докато

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 + 6 =