ОЩЕ ДВА ФЕСТИВАЛНИ ДНИ ОТ МФТ „СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР“
април 16, 2019 519 Прегледи

ОЩЕ ДВА ФЕСТИВАЛНИ ДНИ ОТ МФТ „СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР“

Четвъртият Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър”, който започна на 11 април, продължава с още интересни спектакли. Всички постановки се оценяват от художествен съвет в състав: Маргарита Маркова, Красимира Абраамян и Ана Маринова. Постановките се играят на сцената на зала „Сливен”, в „Хаджиданчови къщи”, на малката сцена на Арт-център „Седем” и в салоните на различни учебни заведения.

До края на фестивала остават два дни, в които пред публика ще бъдат представени още 4 постановки. На 17 април в 11:30 ч., в залата на ОУ „Панайот Хитов“ започва спектакълът „Как мързелът си научи урока?”, на театрална трупа при ОУ „Панайот Хитов“, с ръководител Милка Диамандиева. От 18 ч. на малка сцена в Арт-център „Седем” ще бъде представена постановката „Цената на щастието”, на театрална трупа при СУ „Константин Константинов“, с ръководител Диляна Димитрова.
На 18 април от 11,15 ч. в залата на ОУ „Константин Константинов” започва постановката „Защо децата не ядат сладко?”, на ученически състав от 3 „д” клас на ОУ „Константин Константинов”, с ръководител Татяна Дейчева. В 13 ч., в залата на ОУ „Димитър Петров“ ще бъде представен спектакълът „Гъбарко“, на театрална трупа от I „а“ клас при ОУ „Димитър Петров“, с ръководител Павлина Георгиева.

Гала вечерта и връчването на наградите на МФТ „Сливенски вятър” са на 19 април от 19 ч. в зала „Сливен“.
Интересът към театралните постановки, включени в програмата на Четвъртия младежки фестивал за театър „Сливенски вятър”, е голям. До момента бяха представени 9 театрални постановки.

Програмата на фестивала започна на 11 април в зала „Сливен” с музикалния спектакъл „Хензел и Гретел”, по приказката на Братя Грим. В него участваха децата от 4 „в” клас от СУ„Пейо Яворов”, с художествен ръководител Стефка Михайлова. Вечерта на 11 април, отново на сцената на зала „Сливен”, публиката аплодира спектакъла „Какво е хоро ставало…” по „Старопланински легенди” на Йордан Йовков. В него участваха Младежко театрално трио „ВЪЙ” /Йоана Баджева, Виктор-Синан Бъчваров и Василена Маринова/, МТА „Браво” при НЧ „Хаджи Димитър-1937”, с ръководители Иван и Станка Иванови, и младата певица Ивона Неделчева, от Школа за народно пеене „Славейче” при НЧ „Христо Ботев-1897”, с ръководител Петя Григорова.
На 12 април в „Хаджиданчови къщи” бе представена постановката „Съседи”, по разказите на Чудомир. В нея участва Младежка театрална трупа „Изворче” при НЧ „Просвета-1935” – с. Глушник, с ръководител Даниел Влахов.
На 15 април в залата на ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ бяха представени постановките „Дядовата книжка” и „Непослуш 13”, на ученически състави към училището. В тях участваха деца от 1 и 4 клас. Под формата на цветна приказка, първата пиеса показа колко са важни книжкитеза децата и тяхното израстване. Втората постановка разказа как вирусът на непослушанието може да бъде победен с… обич. Вечерта на 15 април в зала „Сливен“ бе поставен спектакълът „Сако от велур” по Станислав Стратиев, на ученици от ПХГ „Дамян Дамянов”, с ръководител Вангел Апостолов. Интересният режисьорски прочит и отличната игра на младите театрали накараха публиката да избухва в аплодисменти доста често по време на представлението.

Три бяха постановките, включени в програмата на фестивала на 16 април, и представени в „Хаджиданчови къщи”. Постановката „Нощ в Копривщица”, на театралната трупа при ОУ „Свети Паисий Хилендарски”- с. Сотиря, с ръководител Ганка Тенева, разказа за тежкия живот на българите по време на турското робство. По-късно в двора на Етнографския комплекс бе представена част от „Под игото” по Иван Вазов. В постановката участва театрална трупа при ОУ „Черноризец Храбър”- с. Крушаре, с ръководител Красимира Куртева. Малките театрали успяха умело да влязат в ролите на Вазовите герои и да възхитят публиката с отличната си игра. Следобед бе представена драматизацията по разказа „Една българка” на Иван Вазов, на театрална трупа при СУ „Хаджи Мина Пашов”, с ръководител Петя Раденкова. Осмокласниците, които участваха в пиесата, показаха отлични театрални умения, а публиката бе приятно изненадана от интересните декори.

Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър” се осъществява с подкрепата на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, Община Сливен, фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Предишна CNN TÜRK ПУБЛИКУВА СНИМКА НА СЛИВЕНСКИ ДЖИП, КОЙТО Е ПАРКИРАН НА ЛЕТИЩЕ "АТАТЮРК" ОТ 2014 ГОДИНА
Следваща МЕСТЯТ ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПЛАНИНСКО РАЛИ „БЪЛГАРКА 2019“

На 1 юни  за времето от 13,00 до 18,00 часа и на 2 юни  за времето от 09,00 до 15,00 часа ще бъде затворен за движение пътят Сливен – връх

Новини Сливен

ВАНДАЛИ ВИЛНЯХА В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „РЕПУБЛИКА“

Пореден акт на вандалска проява беше извършен в квартал „Република“. За него сигнализираха граждани. Няколко са пострадалите от вандализъм елементи по новоизградените съоръжения. Вратата на игрището по футбол е свалена

Новини Сливен

ЗАКУСВАЛНЯ ГОРЯ В СЛИВЕН

Екип на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в заведение за закуски в град Сливен. сигналът е получен на 27 юли в 19,52 часа. Спасена е сградата. Унищожени са бяла и черна

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

thirteen − 7 =