ОЩЕ ДВА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБА В СЛИВЕН СА С ОБНОВЕНА ВИЗИЯ

ОЩЕ ДВА ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБА В СЛИВЕН СА С ОБНОВЕНА ВИЗИЯ

Приключиха ремонтните дейности по сградите на още два от пенсионерските клубове в община Сливен.За това информираха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Единият се намира в кв. „Сини камъни“, вторият – в кв. „Ново село“. На първия обект е ремонтиран покривът, като дейностите включват монтаж на геотекстил, PVC отдушници, PVC мембрана, осигурено е и допълнително отводняване. Вътрешният ремонт включва подмяна на окачен таван, боядисване с латекс по стени и тавани. Боядисана е фасадата, ремонтирано е и стълбището.

Членовете и посетителите на пенсионерския клуб в кв. „Ново село“ също ще се радват на обновена обстановка. Освен боядисване на помещенията, са подменени осветителните тела, монтирани са също PVC первази. Хидроизолацията по покрива е подменена, ламаринената обшивка по фасадата също е боядисана. За ремонта на двата клуба Община Сливен отпусна над 35 хил. лв.

„Освен пакета от социално-здравни услуги, които предлагаме на хората от третата възраст и гражданите с увреждания, се стремим, да им осигурим и добра среда, в която те да общуват и да се забавляват“, коментира кметът Стефан Радев. Той обърна внимание на това, че през последните няколко години все повече пенсионерски клубове се радват на обновена визия, като Общината планира поетапно тези дейности и занапред. Другото важно е, че бе разширен обхватът на социалните групи, които могат да членуват и да посещават тези клубове. От началото на първия мандат на кмета Стефан Радев през 2015 г. досега, са ремонтирани общо 11 пенсионерски клуба.

36 са регистрираните към момента пенсионерски клубове на територията на общината. В града те са 16, в малките населени места – 20.

Предишна ДЕСЕТОКЛАСНИЧКА ОТ СЛИВЕН ГРАБНА НАГРАДА ОТ ДЕТСКА КИНОМАНИЯ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГОПРОФИЛНАТА БОЛНИЦА В СЛИВЕН БЕШЕ ОТЛИЧЕНА С ПОЧЕТЕН ЗНАК – ПЛАКЕТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ 140-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

В зала „Сливен“  се състоя тържествен концерт по повод 140 години от създаването на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Събитието бе част от програмата за отбелязване на юбилея на болничното заведение.

Новини Сливен

ПРЕДЛАГАТ ПРОФ. СТАНИМИР КАРАПЕТКОВ И ИВАН САВОВ ДА ПОЛУЧАТ ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГРАД СЛИВЕН И ОБЩИНАТА“

  ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е ОТ КЕРАНАКА СТАМОВА – общински съветник, Заместник председател на Комисия по Символика на Община

Новини Сливен

В КОТЕЛ ЗАПОЧВА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА КОЛЕДЕН БАЗАР

Декемврийските дни са едни от най-вълнуващите дни през годината. Улиците и къщите, осветени с ярки светлини и грейналата Коледна елха създават усещане за уют и доброта. Традиционно вече в началото