ОЧАКВАТ СЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ 28 НОВИ ПРОБИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ
юни 23, 2020 2331 Прегледи

ОЧАКВАТ СЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ 28 НОВИ ПРОБИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

Към 23 юни в Сливенска област не са регистрирани деца и медици сред новодиагностицираните за Ковид-19 лица, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Новите случаи на коронавирусни инфекции са четири. Две лица, от Сливен и сливенското с. Крушаре, са се инфектирали в семейни огнища. Трето лице е заразено при контакт с живущи в съседен имот в сливенския кв. „Надежда“. Четвъртият случай също е на заболял от Сливен. Той вероятно е инфектиран на работното си място. Епидемиологичното му проучване продължава.

Двама пациенти, на които преди изписването им от болница са взети контролни проби за Ковид-19, са дали отново положителен резултат. Лечението им продължава.

Очакват се резултатите от 28 проби – 17 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 3 на контактни лица и 6 контролни /преди изписване/.

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в областта са 81 /от тях 10 души са медицински персонал/. По 38 болни има в община Сливен и в община Нова Загора, в община Котел са 3-ма, а в община Твърдица – 2-ма.

56 пациенти са приети на лечение в болнични заведения в Сливен, други 8 са хоспитализирани в населени места извън областта.

24 болни се лекуват в домашни условия, като 5 от тях са от община Сливен, 18 – от община Нова Загора и 1 е на домашен стационар на адрес извън Сливенска област.

Общият брой на лицата под домашна карантина е 938 души /581 – в община Сливен, 263 – Нова Загора, 70 – Котел, 24 – Твърдица/. От началото на епидемията досега 6 401 лица в Сливенска област са отпаднали от карантина.

Областният кризисен щаб призовава жителите на Сливенска област да проявят гражданска отговорност, като спазват указаните противоепидемични мерки.

Предишна ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА СГРАДАТА НА РБ "САВА ДОБРОПЛОДНИ"
Следваща ПОВЕЧЕ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ И ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ НОВИ ДЪРВЕТА НА МЯСТОТО НА ПРЕМАХНАТИТЕ ЩЕ ИМА НА БУЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ I КРЪГ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ДРИФТ ШАМПИОНАТ

Първи кръг от Българския дрифт шампионат в Сливен приключи вчера. Той се проведе през почивните дни на писта „Бършен“. Пред събралата се публика участниците демонстрираха своите умения зад волана. В

Новини Сливен

АПАШ БЕ ЗАДЪРЖАН, ДОКАТО КРАДЕ БЕНЗИН

22-годишният К.Х. от град Бургас е бил задържан непосредствено след извършване на кражба на дизелово гориво. На 14 януари, в района на бензиностанция на главен път І-6, в село  Тополчане,

Новини Сливен

БСП – НОВА ЗАГОРА ИЗДИГНА РУМЕН ХРИСТОВ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА

Румен Христов е кандидатът за кмет на БСП в Община Нова Загора. Решението за това взе общинската конференция на червените. 57-годишният Румен Христов е агроном по образование, а 11 г.