ОЧАКВАТ СЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ 28 НОВИ ПРОБИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ
юни 23, 2020 2581 Прегледи

ОЧАКВАТ СЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ 28 НОВИ ПРОБИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

Към 23 юни в Сливенска област не са регистрирани деца и медици сред новодиагностицираните за Ковид-19 лица, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Новите случаи на коронавирусни инфекции са четири. Две лица, от Сливен и сливенското с. Крушаре, са се инфектирали в семейни огнища. Трето лице е заразено при контакт с живущи в съседен имот в сливенския кв. „Надежда“. Четвъртият случай също е на заболял от Сливен. Той вероятно е инфектиран на работното си място. Епидемиологичното му проучване продължава.

Двама пациенти, на които преди изписването им от болница са взети контролни проби за Ковид-19, са дали отново положителен резултат. Лечението им продължава.

Очакват се резултатите от 28 проби – 17 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 3 на контактни лица и 6 контролни /преди изписване/.

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в областта са 81 /от тях 10 души са медицински персонал/. По 38 болни има в община Сливен и в община Нова Загора, в община Котел са 3-ма, а в община Твърдица – 2-ма.

56 пациенти са приети на лечение в болнични заведения в Сливен, други 8 са хоспитализирани в населени места извън областта.

24 болни се лекуват в домашни условия, като 5 от тях са от община Сливен, 18 – от община Нова Загора и 1 е на домашен стационар на адрес извън Сливенска област.

Общият брой на лицата под домашна карантина е 938 души /581 – в община Сливен, 263 – Нова Загора, 70 – Котел, 24 – Твърдица/. От началото на епидемията досега 6 401 лица в Сливенска област са отпаднали от карантина.

Областният кризисен щаб призовава жителите на Сливенска област да проявят гражданска отговорност, като спазват указаните противоепидемични мерки.

Предишна ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА СГРАДАТА НА РБ "САВА ДОБРОПЛОДНИ"
Следваща ПОВЕЧЕ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ И ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ НОВИ ДЪРВЕТА НА МЯСТОТО НА ПРЕМАХНАТИТЕ ЩЕ ИМА НА БУЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРАСТВА БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН

Продължава ръстът на заболелите от коронавирус в община Сливен, показват данните за последната седмица, 10  – 16 януари. 566 е общият брой на новите случаи, за разлика от предходния период,

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ИЗЛОЖБАТА „ИЗБРАНО ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА ДАРИК РАДИО“

Кметът Стефан Радев откри снощи изложбата „Избрано от колекцията на Дарик радио. Картините са подредени в Художествена галерия „Димитър Добрович“. Кметът на Сливен благодари на Дарик радио за подкрепата, която

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА 25 000 ЛЕВА, СЪБРАНИ ОТ МЛАДОЖЕНЦИ НА СВАТБА

Една балканска сватба завърши с кражба, разкри Sliveninfo. По празниците гостите яли, пили, веселили се и дарявали. Събрали близо 25 000 лева за младоженците. Парите били поставени в каса. След