ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ПСОВ НОВА ЗАГОРА
28.11.2023 942 Прегледи

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ПСОВ НОВА ЗАГОРА

На 28 ноември 2023 г. в 11 ч. се състоя официална церемония „Рязане на лента“ на реконструираната Пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) Нова Загора след успешно реализиран проект. Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева уважи събитието, откликвайки на поканата на „ВиК – Сливен“ ООД. „Искрено се надявам, че през тези години на усилен труд, който кипеше в пречиствателната станция, дейностите са извършени с необходимото качество. Пожелавам на всички здраве и да имаме повече такива поводи да се събираме и оттук нататък да надграждаме и да продължаваме да решаваме изключително сложните проблеми, които имаме в цялата ВИК структура на територията на общината.“, заяви тя.

От своя страна представителят на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД инж. Събев изложи накратко дейностите по реализацията на проекта, значението и ползите от него. Той благодари на всички работили по проекта и пожела ползотворна работа на персонала на пречиствателната станция с реконструираните съоръжения, което да доведе до съществени ползи за община Нова Загора.

В церемонията се включиха и деца от НЧ „Напредък-2001“ и Детска градина „Слънчице“ с въздействащи стихове, а отец  Иван отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Символичното рязане на лентата бе извършено от кмета на общината Галя Захариева, инж. Събев и ръководителятна пречиствателната станция Диана Кирчевска.

ПСОВ Нова Загора е реконструирана по проект „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителна и канализационна инфраструктура в агломерации с население над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „ВиК – Сливен“ ООД“, който се финансира по ОП Околна среда“ 2014 – 2020 със средства от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд. За по-малко от 3 години са изградени аериран пясъко-мазнинозадържател, биобасейн, силоз за излишна активна утайка (ИАУ), обезводнителна инсталация и др. Реконструиран е биодефосфатизатор и съществуващ първичен радиален утаител. Ремонтирани и рехабилитирани са сгради и съоръжения и е подобрена инфраструктурата. Доставено е и е монтирано машинно-технологично оборудване.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА СЪФИНАНСИРАНЕ ЗА РЕМОНТА НА ВОЕННИЯ СТАДИОН
Следваща НА СРЕЩА С КМЕТА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ПОСТИГНАХА СЪГЛАСИЕ ДА ЗАСЕДАВАТ В НАЙ-КРАТКИ СРОКОВЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С РЕГИСТРАЦИЯТА И НАСТАНЯВАНЕТО НА ГРАЖДАНИ ОТ УКРАЙНА

Областният управител Веселин Вълчев проведе среща с бизнесмена Христо Табаков и началника на група „Миграция“ в ОД на МВР Димитър Димитров във връзка с приемането на граждани от Република Украйна,

Новини Сливен

ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ Е СПОКОЙНА

Пътищата в община Котел са проходими при зимни условия. Към този момент няма регистрирани затруднения с почистването на общинската пътна инфраструктура. Снежната покривка е с дебелина около 4 – 5

Новини Сливен

ДНЕС Е ИВАНОВДЕН

На 7 януари Българската православна църква почита паметта на Свети Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в река Йордан. Празникът е наричан от народа Ивановден. Свети Йоан Кръстител е наричан