ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАД НОВА ЗАГОРА – ПЕТКОВДЕН С УЧАСТИЕТО НА НАЦИОНАЛНА ГВАРДЕЙСКА ЧАСТ
15.10.2022 766 Прегледи

ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАД НОВА ЗАГОРА – ПЕТКОВДЕН С УЧАСТИЕТО НА НАЦИОНАЛНА ГВАРДЕЙСКА ЧАСТ

След богата празнична програма, дойде и кулминацията на събитията по повод Петковден. От 11 часа, на 14 октомври, се състоя общоградско честване и официална церемония с участието на Национална гвардейска част. Събитието започна с водосвет за здраве, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан . Своя поздрав към жителите и гостите на Нова Загора поднесе Гвардейски представителен духов оркестър, а формация от гвардейци изпълни елементи от спектакъла „Искри“. Представени бяха нестандартни строеви хватки и движения с оръжие, след което се състоя ритуалът за издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на община Нова Загора.
„Празник е! Време, в което да си напомним ценностите, да видим къде сме, какво сме опазили, какво сме загубили, какво искаме да отнесем в дните напред чрез децата си.

Празник е! Време да си кажем, че имаме силата и вярата да вървим напред към град и община, сигурни, спокойни, богати, в които семейството е най-висша ценност, в които хората са щастливи. Това е моята мисия и за нея се боря всеки ден: да работя за град на щастливите хора, които знаят не цената на труда, а как да се трудят в името на децата си. Град на хората, които знаят как да отстояват себе си и да бранят своите корени като възпитават новите поколения да бъдат българи, но най – вече да са достойни хора.
Вярвам, че само общността, в която говорим заедно и най-вече се чуваме, ще ни преведе през това трудно време, в което живеем. Имаме достатъчно здрави устои, за да не позволим изграденото преди нас да изчезне и достатъчно здрави стени, за да продължим да изграждаме бъдещето си. Ние сме сърцето на Тракия! Честит празник!“, каза в приветствието си кметът на община Нова Загора Галя Захариева.

Тържеството завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника „Загорци“, издигнат в памет на падналите за родината воини от Новозагорско във войните за национално обединение 1912-1918 г.

Предишна ОТСЛУЖЕНА БЕ ТЪРЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЯ ПО ПОВОД ПЕТКОВДЕН
Следваща ОЛИМПИЙСКАТА ШАМПИОНКА ПО КАРАТЕ ИВЕТ ГОРАНОВА СЕ СРЕЩНА С КМЕТА НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОДПИСКА НА ТЪРГОВЦИ СПИРА ПЛАНИРАНИЯ РЕМОНТ НА ПОКРИТИЯ ОБЩИНСКИ ПАЗАР

Подписка на търговците от покрития Общински пазар бе внесена в Община Сливен. Тя е срещу планираните дейности по благоустрояване и ремонт на тържището. От Дирекция „Общинска инфраструктура“ уточняват, че става

Новини Сливен

ЕДИНСТВЕН ПРОЕКТ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПЕЙСКО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПОЛИТИКАТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КЪМ ЧИТАЛИЩАТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА Ѝ

Пактът за селските райони към Европейската комисия избра социален проект на Народно Читалище „Просвета-1870“, с. Тича като пример за добра практика. Това е единственият проект от България, който е одобрен

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Тренировка на Валери Божинов… Някой ритнал топката извън терена и Валери хукнал да я вземе. Намерил я, но нещо не се координирал и вместо топката, ритнал един мравуняк до нея,