ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ ПОЛУЧИ ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПРИНОС И ЗА 180-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ
22.03.2024 659 Прегледи

ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ ПОЛУЧИ ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПРИНОС И ЗА 180-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

180-годишният юбилей на най-старото училище в Града под Сините камъни – „Панайот Хитов“ събра родители, учители, бивши преподаватели, общественици и представители на институции. Тържественият концерт-спектакъл в зала „Сливен“ уважи и зам.-кметът Пепа Чиликова. От името на сливенския градоначалник Стефан Радев тя връчи плакет на Общината за годишнината на училището и приноса му в развитието на образованието в града, както и поздравителен адрес. В него кметът отбелязва, че училището, носещо името на великия българин, родом от Сливен – бележития войвода Панайот Хитов, е натрупало богата и забележителна история.

„На всички пожелавам здраве, енергия и кураж, много лични и професионални успехи! Не спирайте да отстоявате своите нови идеи, вплитайки добрите утвърдени практики с иновативни модели. Нека традиция и новаторство ви отличават и бъдат пример за добра перспектива пред вас“, пише още Радев.

Директорът на учебното заведение Мартин Маринов на свой ред благодари за признанието и заяви, че за него е чест и предизвикателство да бъде част от почти  двувековната магия на училището.

Чрез мултимедийна презентация публиката имаше възможност да проследи дългата история на школото от началото, когато е създадено през далечната 1830 г., до наши дни.

Концертната вечер продължи с индивидуални и групови  изпълнения на възпитаниците на училището, а участието на представителния ансамбъл към Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ – Котел предизвика истински фурор.

Голямата изненада на вечерта бе специалният гост – доктор Филип Хитов, един от родовите наследници на войводата Панайот Хитов.

„Уважаеми ученици, пожелавам ви здраве, щастие, успехи, станете горди и образовани граждани на нашата република! Сърдечно ви благодаря за поканата за този специален ден!“, посочи в словото си д-р Хитов.

Сред гостите в залата бяха още народният представител Татяна Султанова, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Маринчо Христов, началникът на РУО – Сливен Кристиана Добрева-Станкова, граждани.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КЪМ МОМЕНТА НЯМА УТВЪРДЕНА ЛИСТА С КАНДИДАТИ ЗА СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ, КАЗА ВАРНЕНСКИЯТ И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКИ МИТРОПОЛИТ ЙОАН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЯНКО ЯНКОВ: ДНЕС Е НАЙ-КРАСИВИЯТ ПРАЗНИК!

8 март – Международният ден на жената, е специален за вас, мили дами. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Ден, специален и

Новини Сливен

21-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА КРАЖБА НА ДРЕХИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

21-годишен е задържан за кражба на дрехи от търговски обект в центъра на град Сливен. Той е хванат от охраната в обекта и е предаден на полицейските служители. Нанесената щета

Новини Сливен

ЗА СЕДМИЦА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИХА ОТ 79 НА 144

144 нови болни бяха диагностицирани от 16 до 22 август. За сравнение, в предходната седмица новите случаи на COVID-19 бяха  79, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Заболелите са пристигнали от рискови зони, инфектирали