ОТ 21 МАРТ ОТПАДА ИЗИСКВАНЕТО ЗА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ, А ОТ 29 МАРТ – ТЕСТВАНЕТО В УЧИЛИЩЕ
март 17, 2022 233 Прегледи

ОТ 21 МАРТ ОТПАДА ИЗИСКВАНЕТО ЗА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ, А ОТ 29 МАРТ – ТЕСТВАНЕТО В УЧИЛИЩЕ

Със заповед на здравния министър Асена Сербезова от 21 март, понеделник, отпада изискването за „зелен сертификат“ за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Също от 21 март присъственото обучение във висшите училища ще се провежда при следните условия: въвеждане на обучение по график, при което не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, както и смесване на групи; създаване на организация за провеждане на лекции при 50% заетост на помещенията; извършване на редовно проветряване и  дезинфекция на помещенията. Важен момент от заповедта е задължителното носене на предпазни маски за лице от студентите и преподавателите.

С цитираната заповед от 29 март отпада изискването за изследване на ученици с щадящи тестове в училищата.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: СЪЧУВСТВАМЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОНАСЯТ УДАРИТЕ ОТ ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ
Следваща БЛИЗО 219 ДУШИ Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРИ 337 ДУШИ ЗА СТРАНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ЧЕСТВАНЕТО НА 150 ГОДИНИ ОТ ХАДЖИ ДИМИТЪР И ЧЕТАТА МУ НА БУЗЛУДЖА

Община Сливен осигурява безплатен транспорт на 49 човека, които да вземат участие в тържествата по повод тържественото честване на 150 години от Хаджи Димитър и неговата чета „Подвиг и памет“.

Новини Сливен

СТОЯН МАРКОВ: МНОГО СКОРО СЛИВЕН ЩЕ ИМА ЕВРОПЕЙСКИ ТРАНСПОРТ

Интервю със Стоян Марков, заместник- кмет по икономическото развитие на Община Сливен Г-н Марков, голям е интересът към Интегрирания проект за градски транспорт на Сливен и пристигането на нови автобуси

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ДИРЕКТОРА НА ЮИДП СЛИВЕН ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ ЗА АНТОНОВДЕН И АТАНАСОВДЕН

Уважаеми сънародници, Скъпи именици, Радвам се да ви поздравя с настъпването на големите християнски празници – Антоновден и Атанасовден! Бъдете здрави, силни и благословени! На онези от Вас, празнуващи и