ОТ 20 ДО 24 ЮНИ – БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА В СЛИВЕН
юни 17, 2022 492 Прегледи

ОТ 20 ДО 24 ЮНИ – БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА В СЛИВЕН

„Седмица на отворените врати“ ще се проведе в периода 20-24 юни 2022 г. в сектора по фтизиатрия на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ -Сливен, който се намира до Отделението по инфекциозни болести. Поводът е изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021-2025 г., която цели да се намали заболеваемостта от туберкулоза в страната.

По време на седмицата на отворените врати ще се извърши:
1) скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета;
 2) консултации;
3) на съмнителните за туберкулоза лица – прегледи и допълнителни изследвания.
През последните години кампаниите „Седмица на отворените врати” се доказаха като много добра практика за откриване на случаи с туберкулоза и своевременно предприемане на мерки за лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията.
Целта на инициативата е да се повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата, да се даде възможност на всеки за достъп до здравни услуги, в условията на повишен поток на пристигащи от Украйна.
Желаещите могат да посетят специализирания кабинет към Отделението по Пневмология и Фтизиатрия на МБАЛ „Д-р Ив.Селимински -Сливен „гр.Сливен на ул.“Сергей Румянцев“ № 2 в периода 20.06-24.06.2022г. от 08:30 ч. – до 12:30 ч.- д-р Снежана Колева.
Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОКРЪЖЕН СЪД - СЛИВЕН ПОСТАНОВИ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА ШОФЬОР, УБИЛ ЧОВЕК И РАНИЛ ДРУГИ ДВАМА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕ Е ЛАС ВЕГАС, НИКОЛАЕВО Е

Сливенското село Николаево грейна с празнична украса за Коледа. Приличаме на Лас Вегас, но сме си Николаево, казват местните. Коледните светлини могат да се видят пред кметството и п основните

Новини Сливен

СЕДМОКЛАСНИКЪТ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ИВАН ЕДРЕВ ПОКОРИ И ПАЗАРДЖИК

Поредна блестяща сценична изява на Иван Едрев от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен. На 13 и 14 април в гр. Пазарджик се проведе Втори международен конкурс за млади поп изпълнители

Новини Сливен

СИНЯТА ЗОНА В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА НА 12 АПРИЛ

Синята зона в Сливен ще бъде възстановена на 12 април – понеделник, съобщиха от Общинското предприятие „Градска мобилност“. До тогава са  продължени някои от мерките, въведени от Министерството на здравеопазването.