ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ИМАТ ГОТОВНОСТ ДА ПРЕМИНАТ КЪМ ПОЕТАПНО СПИРАНЕ НА ПАРНОТО
април 16, 2020 2355 Прегледи

ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ИМАТ ГОТОВНОСТ ДА ПРЕМИНАТ КЪМ ПОЕТАПНО СПИРАНЕ НА ПАРНОТО

„Имаме готовност незабавно да пристъпим към общо спиране на отоплението в Сливен, след като бъдат изпълнени нормативно изискваните условия – три последователни дни със средноденонощна температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Следим постоянно прогнозата за времето.“ Това заяви директорът на Топлофикация Сливен инж. Костов. Той пояснив следващите дни синоптиците съобщаватза очаквано застудяване.

„Клиентите от етажните собствености имат възможност, след решение на Общото събрание, да поискат да им бъде спряно по-рано парното. След това упълномощено от тях лице трябва да подаде заявление. Документите могат да бъдат подавани на нашите официални имейли.“, разяснява инж. Костов.

Директорът на сливенската топлофикация посочи, че парното в отделни сгради може да остане включено и след края на отоплителния сезон. „Необходимо е отново да бъде представено решение на общото събрание. заявява още той.

„Сметките за парно за месец март са готови. Предвид извънредното положение, препоръчваме на абонатите си да изберат електронното плащане“, заяви инж. Костов. Той посочи, че заявката се изпълнява в рамките на един работен ден.

„До старта на следващия сезон сливенчани трябва да монтират на радиаторите си индивидуални разпределители, които да отчитат реалното потребление. Терморегулиращи радиаторни вентили контролират притока на топлина, за да се постигне желаната от клиента температура“, отбеляза директорът на сливенския ТЕЦ. По думите му уреди за индивидуално разпределение на топлинната енергия, могат да бъдат закупени, както от дружеството, така и от фирмите за дялово разпределение. „Ние осигуряваме безплатен монтаж. Благодарение на индивидуалните разпределители всеки абонат може да бъде спокоен, че плаща това, което е използвал. Уредите са гарант за точност, сигурност и удобство“, допълни още инж. Костов.

Предишна ВРЪЧИХА ПОСТАНОВЛЕНИЯ ЗА ПЪРВИТЕ ГЛОБИ ОТ ПО 300 ЛЕВА ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПО ПОВОД ПРЕДСТОЯЩИТЕ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТУД В КЛАСНИТЕ СТАИ, УЧЕНИЦИ СЕДЯТ С ПАЛТА В ЧАС

Студени са класните стаи в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Сливен. Учениците стоят с якета, шапки и шалове, а според ръководството парното работи само няколко часа, защото няма

Новини Сливен

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ЩЕ ОТКРИЕ УТРЕ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА ПОЛИЦИЯТА В НОВА ЗАГОРА

  Заместник -председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще открие утре, 19 декември /вторник, обновената сграда на РУ Полиция – Нова Загора. Полицейското управление е ремонтирано със средства по Оперативна програма „Региони в

Новини Сливен

РИТУАЛНАТА ЗАЛА НА НОВИТЕ СЛИВЕНСКИ ГРОБИЩА СЕ ПОЛЗВА БЕЗПЛАТНО ОТ ГРАЖДАНИТЕ

Ритуалната зала на новите сливенски гробища се ползва безплатно от гражданите. Това съобщи заместник- кметът Румен Иванов. Всеки опит за вземане на средства за ползване на залата е нерегламентиран и