ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ИМАТ ГОТОВНОСТ ДА ПРЕМИНАТ КЪМ ПОЕТАПНО СПИРАНЕ НА ПАРНОТО
април 16, 2020 1958 Прегледи

ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ИМАТ ГОТОВНОСТ ДА ПРЕМИНАТ КЪМ ПОЕТАПНО СПИРАНЕ НА ПАРНОТО

„Имаме готовност незабавно да пристъпим към общо спиране на отоплението в Сливен, след като бъдат изпълнени нормативно изискваните условия – три последователни дни със средноденонощна температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Следим постоянно прогнозата за времето.“ Това заяви директорът на Топлофикация Сливен инж. Костов. Той пояснив следващите дни синоптиците съобщаватза очаквано застудяване.

„Клиентите от етажните собствености имат възможност, след решение на Общото събрание, да поискат да им бъде спряно по-рано парното. След това упълномощено от тях лице трябва да подаде заявление. Документите могат да бъдат подавани на нашите официални имейли.“, разяснява инж. Костов.

Директорът на сливенската топлофикация посочи, че парното в отделни сгради може да остане включено и след края на отоплителния сезон. „Необходимо е отново да бъде представено решение на общото събрание. заявява още той.

„Сметките за парно за месец март са готови. Предвид извънредното положение, препоръчваме на абонатите си да изберат електронното плащане“, заяви инж. Костов. Той посочи, че заявката се изпълнява в рамките на един работен ден.

„До старта на следващия сезон сливенчани трябва да монтират на радиаторите си индивидуални разпределители, които да отчитат реалното потребление. Терморегулиращи радиаторни вентили контролират притока на топлина, за да се постигне желаната от клиента температура“, отбеляза директорът на сливенския ТЕЦ. По думите му уреди за индивидуално разпределение на топлинната енергия, могат да бъдат закупени, както от дружеството, така и от фирмите за дялово разпределение. „Ние осигуряваме безплатен монтаж. Благодарение на индивидуалните разпределители всеки абонат може да бъде спокоен, че плаща това, което е използвал. Уредите са гарант за точност, сигурност и удобство“, допълни още инж. Костов.

Предишна ВРЪЧИХА ПОСТАНОВЛЕНИЯ ЗА ПЪРВИТЕ ГЛОБИ ОТ ПО 300 ЛЕВА ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПО ПОВОД ПРЕДСТОЯЩИТЕ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧВА САНИТАРНА СЕЧ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

Започва санитарна сеч в двора на Военна болница – Сливен. „Тя ще стартира на 20 ноември и ще продължи до 20 декември. Всичко е съгласувано с Община Сливен, откъдето имаме

Новини Сливен

МЕРКИТЕ, КОИТО ПРЕДПРИЕ ОБЩИНСКИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ СРЕЩУ COVID-19, ВЕЧЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ

Всички мерки, които предприе Общинският кризисен щаб, вече се изпълняват с необходимата сериозност и отговорност. Това обяви говорителят му инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ към

Новини Сливен

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ „МЕЧТАНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“ ПРОДЪЛЖАВА

Продължават заниманията в Лятна академия „Мечтани пътешествия”, която се провежда всеки делничен ден в Арт-център „Седем” /малка сцена/. В нея се включиха деца на възраст от 6 до 11 години.