ОТ ИЗРАЕЛ  СЛИВНАЛИЙКАТА БЕТИНА ТЕМЕЛКОВА СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ НОВИЯ ТРЕНЬОР НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО ДЖУДО

ОТ ИЗРАЕЛ СЛИВНАЛИЙКАТА БЕТИНА ТЕМЕЛКОВА СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ НОВИЯ ТРЕНЬОР НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ ПО ДЖУДО

Сливналийката Бетина Темелкова показа европейски маниер на поведение, обявявайки се срещу новия треньор на българските национали по джудо Ален Шмит, чието име според нея се свързва с домашно насилие. Гласът на Бетина, която прослави Сливен и България с многобройните си отличия по джудо, се чу в цяла Европа. Само БФД остава глуха и сляпа. Бетина Темелкова работи и живее в Израел. Вчера тя изпрати до Sliveninfo своя пост, който разбуди духовете сред джудо – общността в цяла Европа. Предлагаме ви го.

С този пост искам да изкажа цялото си разочарование към БФ Джудо и хората ,които подкрепят Ален Шмит.С това ваше решение вие излагате цяла България на глобално ниво.

За мен като жена е страшно обидно да видя такъв толеранс от страна  на БФ Джудо към този акт на домашно насилие.

С назначаването му  на тази респектираща позиция ,позиция ,която предполага даване пример на младото поколение , БФ Джудо не само не дава добър пример на подрасващите спортисти , а и дава да се разбере ,че ако имаш необходимите връзки ,всичко е позволено и простено .

Аз съм част от “джудо семейството “не само в  България. И в този ред  искам да изкажа своята лична позиция по този изключително важен казус!

Аз съм категорично ПРОТИВ

Ален Шмит да заема такава важна и респектираща длъжност. На това място трябва да бъде избран човек,който има висока морална ценностна система и който да бъде идол и пример за всички,които са под негова упека.  Тук говорим за треньор на националния ни отбор. Човек,който трябва да бъде пример за поведение.

Какъв е примерът на поведение ,който той дава на младите мъже ?

А как се чувства женската общност от избора на този „спортсмен“ ?

Всички женски права са погазени!

Аз съм българка и живея в Израел със съпруга ми ,Барух Шмаилов, национал по джудо на Израел.

След като видях новите как Израел по никакъв начин не толерира постъпката на Адам Шмит  и категорично му отказаха предварително договорена треньорска позиция в Израел, аз бях изключително погнусена ,че собствената ми държава не само не изказва силна опозиция във връзка със случилото се, а и с цялата си наглост назначават този съмнителен индивид на най-важната позиция за този спорт в нашата страна !

Уважаеми членове на съвета по Джудо в България ,

Обръщам се към  вас с призив да поправите тази грешка и да възстановите баланса , както и името на нашата страна.

Нека ви напомня какво е нашето мото,

Judo- more than sport, its a way of living! / Джудо – повече от спорт, това е начин на живот!

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДВА АРЕСТА ЗА ДВАМА ВОДАЧИ НА ДВА ОПЕЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЕНТЪТ ЗА ЙОРДАНОВДЕН Е ГОТОВ

Бентът на река Новоселска, където ще бъде хвърлен кръста на утрешния Йордановден, е готов, установи репортер на Sliveninfo. Той е изграден с помощта на чували и бетонни конструкции. В неделя

Новини Сливен

ЕДИН ПОЛИТИК НА 45

Димитър Сяров от Сливен става на 45 години днес. Заместник-председателят на ДСБ получи първите си поздравления рано сутринта от своята съпруга и дъщеря си. Бившият областен управител обаче ще почерпи

Новини Сливен

ЖЕНА Е СЪС СЧУПЕНА РЪКА ПРИ ИНЦИДЕНТ В АВТОБУС НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

На 5 ноември, около 07,15 часа,е възникнал инцидент в автобус от обществения транспорт в град Сливен. Жена на 64 години е получила фрактура на ръката, след като е залитнала, след