ОТ ДНЕС ЩЕ РАБОТЯТ САМО ХРАНИТЕЛНИТЕ МАГАЗИНИ, АПТЕКИТЕ И ДРОГЕРИИТЕ
март 13, 2020 4201 Прегледи

ОТ ДНЕС ЩЕ РАБОТЯТ САМО ХРАНИТЕЛНИТЕ МАГАЗИНИ, АПТЕКИТЕ И ДРОГЕРИИТЕ

Със своя заповед от 13 март 2020 г. министърът на здравеопазването Кирил Ананиев въведе противоепидемични мерки във връзка с усложняващата се обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, приетото на същата дата решение на парламента за обявяване на извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб.

До 29 март включително се преустановяват посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите; преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия в училищата, университетите и в другите обучителни институции, като при възможност се въвежда дистанционна форма на обучение; преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и градини; преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително посещенията на кина, театри, концерти, музеи, конференции, фитнес-зали и др.

Предишна УЧИЛИЩАТА, ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИТЕ НЯМА ДА РАБОТЯТ ДО 29 МАРТ
Следваща УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА АВТОМОБИЛИ С ДОПЪЛНИТЕЛНО МОНТИРАНИ ГАЗОВИ УРЕДБИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ОТКРИВА НОВИЯ СИ ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН

Сливенският симфоничен оркестър открива новия си творчески сезон на 20 септември в зала „Сливен“. Концертът с диригент Димитър Караминков и солист Атанас Кръстев – виолончело ще започне в 19 часа.

Новини Сливен

МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ СЛИВЕН: ИМАМЕ ХЪСА И ЕНЕРГИЯТА ДА СПРЕМ НАЦИОНАЛИЗМИТЕ И ОМРАЗАТА

Екипът на Централният лъч на ДПС бе в област Сливен. След срещи с избиратели в квартал 6-ти в Нова Загора, селата Баня, Бяла паланка и Новачево, Централният лъч присъства на

Новини Сливен

48 СИГНАЛА СА ПОСТЪПИЛИ В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА ГОДИНА

48 сигнала са постъпили в Областната администрация от май 2017 до май 2018 година и са били разгледани на заседания на Комисията по предложенията и сигналите на граждани, организации и