ОТ АПРИЛ ЩЕ ЗАПОЧНЕ КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА В 1 ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
март 27, 2019 848 Прегледи

ОТ АПРИЛ ЩЕ ЗАПОЧНЕ КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА В 1 ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ

От месец април 2019 г. ще започне приемът на децата, родени през 2016 г., които през септември ще постъпят в 1 възрастова група в детските градини. Свободните места ще бъдат обявени на 2 април, съгласно утвърдения график на дейностите за 2019 г. Родителите могат да се запознаят с него от раздел „Класирания” в специализирания сайт за прием (https://priem.sliven.bg/garden/info) или директно от този линк: https://priem.sliven.bg/documents/Grafik_DG_2019.pdf.

Всички регистрирани до момента активни заявления ще участват в класирането, което ще бъде публикувано на 12 април. В срок до 9 април включително родителите имат възможност да редактират своите заявления, както и да подават нови такива. Молим всички родители да прегледат още веднъж своите заявления преди да се затвори системата за прием, за да са уверени, че са маркирали всички критерии, които се отнасят за тях.

Децата, родени през 2016 г. ще постъпят в детската градина, в която са класирани и записани в указания срок в периода от 01.09.2019 г. до 30.09.2019 г. по график на детската градина.

Освен по електронен път, заявления могат да се подават и на място в детските градини и в Община Сливен. Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата няма да се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата се класират на случаен принцип със случайни числа, чрез компютърната система.
Адресът на заявителя се отбелязва автоматично от системата по време на регистрацията, като информацията се изважда от базата данни на ГРАО-Сливен. В случай че по някаква причина заявителят не фигурира в базата данни на ГРАО, то регистрацията може да бъде направена на място в детската градина или в Община Сливен.

Напомняме на родителите, че преместването на децата от една детска градина в друга на територията на община Сливен се извършва чрез електронната система за прием, като родителят трябва да подаде заявление за участие в класиране в случай, че желае да премести детето си. Свободните места се обявяват всеки месец, съгласно графика на дейностите в раздел „Класирания” на специализирания сайт за прием.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и определените от тях служители, както и към Ина Николова, главен експерт в дирекция „ОКВО“ в Община Сливен, тел. 044/611 320, мобилен 0879 599 244.

Предишна ИЗЛОЖБА ПРЕДСТАВЯ НОСИИ И НАКИТИ ОТ СЛИВЕНСКИЯ КРАЙ
Следваща ЯСНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИ В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В ЯМБОЛ ЗА 2019 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УБИЙСТВО ПРЕДИ ВЕЛИКДЕН

58-годишна жена е убита пред дома си в сливенското село Гавраилово. Престъплението е извършено на 6 април около 21.30 ч. По информация на Нова телевизия, жената е работела в местния

Новини Сливен

ЛЕК АВТОМОБИЛ ГОРЯ НА БУЛ. „ХРИСТО БОТЕВ“ В СЛИВЕН

На 16 февруари, в 05,12 часа, от тел. 112 е получен сигнал за горящ лек автомобил „Хюндай Атос“, на бул.“Хр.Ботев“, собственост на 71-годишна жена от град Сливен. Произшествието е ликвидирано

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: РАЗВИТИЕТО НА ВЕЛОСИПЕДНАТА МРЕЖА Е СТЪПКА КЪМ МОДЕРНИЗИРАНЕТО НА СЛИВЕН

В Сливен днес официално стартираха дейностите по изграждане на велоалейната мрежа в града. Планирането и проектирането й е част от проекта за интегрирания градски транспорт и представлява последният компонент от

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three × five =