ОТ АПРИЛ ЗАПОЧВА КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА В ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
март 16, 2021 515 Прегледи

ОТ АПРИЛ ЗАПОЧВА КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА В ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ

От април 2021 година ще започне приемът на децата, родени през 2018 година, които през новата учебна година ще постъпят в първа възрастова група в детските градини. Съгласно утвърдения график на дейностите по приема, свободните места ще бъдат обявени на 2 април. Родителите могат да се запознаят с графика от раздел „Класирания“ на специализирания сайт за прием: https://priem.sliven.bg/garden/info. Всички активни заявления ще участват в класирането, резултатите от което ще бъде публикувани на 13 април. Системата е отворена за регистрация на нови заявления и редакция на съществуващи такива в срок до 10 април включително, а в срок до 21 април родителите на класираните деца ще трябва да потвърдят приема на място в детската градина, в която е класирано детето.

Освен по електронен път, заявления могат да се подават и на място в детските градини при спазване на въведените противоепидемични мерки. Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата не се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система.

Адресът на заявителя се отбелязва автоматично от системата по време на регистрацията, а непосредствено преди всяко класиране системата извършва последна проверка за промяна на адреса. Информацията за адресната регистрация на заявителя се извежда от локалната база данни на ГРАО-Сливен. В случай, че по някаква причина заявителят не фигурира в локалната база данни, но има адресна регистрация в община Сливен, то входящ номер може да получи само на място в детската градина. Ако родителят или детето нямат постоянен или настоящ адрес в община Сливен, е необходимо да регистрират такъв, за да могат да участват в класирането за прием.

Всички посочени в заявлението критерии трябва да бъдат актуални към датата, на която детето е класирано и се доказват в срока за потвърждаване на приема чрез съответните документи. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Ако заявителят не желае детето му да посещава детската градина, в която е класирано, той се отказва от приема като не записва детето, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските ясли и детските градини и определените от тях служители, както и към Община Сливен.

Предишна В СЛИВЕН ПОДГОТОВКАТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ВЪРВИ ПО ПЛАН
Следваща ВАНДАЛСКИ АКТ СРЕЩУ БИЛБОРД НА БСП В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРИ ОПЕРАЦИЯ ПО БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ В ТВЪРДИЦА

Специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу личността и имуществото в малките населени места на община Твърдица е проведена за времето от 25 до 29 януари. Служители на РУ-Твърдица под

Новини Сливен

ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ОКОЛО ДРАМАТА СЪС СЛИВНАЛИЙКАТА ЛИЛИ И НЕЙНИЯ НЕМСКИ ПРИЯТЕЛ

Нови детайли от мистериозната смърт на двамата млади хора в Кефалоня, които бяха намерени мъртви в навечерието на Нова година шокираха обществеността за пореден път. В неделя сутринта германският приятел на

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ШОФЬОР, УПОТРЕБИЛ НАРКОТИЦИ

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски екип в град Сливен. На 7 март, в 00,40 часа, на бул.“Христо Ботев“, е спрян за проверка лек автомобил „БМВ118“, управляван