ОТМЕНЯ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО НОСЕНЕ НА МАСКИ, ПАДА ЗАБРАНАТА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКОВЕ
май 2, 2020 1269 Прегледи

ОТМЕНЯ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО НОСЕНЕ НА МАСКИ, ПАДА ЗАБРАНАТА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКОВЕ

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отмени задължителното носене на маски и други предпазни средства за лицето на обществени места. Отменена е и забраната за посещение на паркове и планини. Това стана с негови заповеди, издадени на 1 май след среща с премиера и членове на правителството с Националния оперативен щаб по повод разпространението на Ковид-19.

Всички лица, които се намират на открити обществени места /в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки/ са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата, се посочва в заповедта за отпадане на задължителното носене на маски за еднократна или многократна употреба и други предпазни средства за лицето.

Областните управители и кметовете на общини ще създадат необходимата организация за посещенията на гражданите на национални и природни паркове, планини и други обособени места  с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА Д-Р ИВАНОВА ОТ Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Събуждам се по пижама в празна болнична стая. На нощното шкафче звъни телефон: – Ало, здравейте, аз съм Вашият лекуващ лекар! – Лекар? Ама как, какво се е случило? –

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Гимнастика за служители в банка: – Разтвори краката на ширината на раменете. Ръцете горе. Обърни се с лице към стената. – Разбра ли, че е починал мъжът на Дора?

Новини

ТРИФОНОВДЕН Е

Трифон Зарезан е празник на лозарите, градинарите и кръчмарите и го отбелязваме по нов стил на 1 февруари. Смята се, че какъвто човек срещнеш сутринта на улицата на Трифоновден, такъв