ОТМЕНЯТ СЕ ЧАСТ ОТ ТЪРЖЕСТВЕНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ ПО ПОВОД 1 НОЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ГРАДА В КОТЕЛ

ОТМЕНЯТ СЕ ЧАСТ ОТ ТЪРЖЕСТВЕНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ ПО ПОВОД 1 НОЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ГРАДА В КОТЕЛ

Във връзка с въведените противоепидемични мерки и заради растящата заболеваемост от Ковид-19  на територията  на област Сливен и тази година няма да бъдат организирани масови мероприятия по повод 1 ноември – Ден на народните будители и празник на град Котел. В тази връзка няма да се проведе и тържествената сесия на Общински съвет- Котел, съобщи председателят на ОбС- Христина Чолакова.

На 1 ноември, от 10:00 ч. в храм „Света Троица“ благодарствен молебен ще отслужи архиерейският наместник в Котленска духовна околия, отец Панайот Сотиров. Венци и цветя от името на общинското ръководство ще бъдат положени в 10:30 ч. пред паметника на Георги Раковски. Цветя от името на ЦПЛР- Котел и библиотека „Петър Матеев“ ще бъдат поднесени и пред всички паметници на котленски будители в града.

За да създават красота и настроение сред минувачите на площад „Възраждане“ и по пешеходната улица на града ще бъде поставена външна фотографска  изложба на тема: „Спомени за Котел”. Тя представя емблематични снимки от живота на планинския град, предоставени от Исторически музей Котел и от г-н Живко Христов.

По случай Деня на народните будители и 200-годишнината от рождението на Георги Раковски, Национален исторически музей София гостува в гр. Котел с постерната изложба „През пресата и сабята“. Тя проследява неуморната и последователна борба на Раковски за освобождението на българския народ, борба водена със силата на оръжието и печатното слово. Изложбата ще може да бъде видяна от 13:00 ч. във фоайето на Пантеон на Г. Раковски и музейна експозиция на „Котленски възрожденци“ от 1 ноември до 30 април 2022 г. Час по-късно, от 14:00 ч. ще бъдат обявени резултатите от Националния исторически конкурс за есе на тема: „Любовта към отечеството превъзходи всички световни добрини“, организиран от областна администрация Сливен, посветен на 200-годишнината от рождението на Георги Раковски.

Честванията за Деня на град Котел ще завършат с празнична заря в 20 ч.

По повод празника на града Общината ще постави 70 къщички за птици. Те ще бъдат монтирани през месец ноември на подбрани за тази цел места в гр. Котел, в парк Изворите, на различни места в местността Чукарите, както и в останалите населени места от общината.

 

Предишна ОБЩИНСКОТО ДРУЖЕСТВО „ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР” – СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ВАЖНО ДЕЛО ВЪВ ВКС
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН МАРИНЧО ХРИСТОВ ПРИЕ РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

Областният управител Марин Христов проведе работна среща с представители на Областния информационен център Сливен, в лицето на г-жа Весела Омайникова -управител и г-жа Бонка Андреева –експерт “Комуникация, информация и логистика“.

Новини Сливен

ПОЗДРАВ КЪМ СТУДЕНТИТЕ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Уважаеми студенти от Сливен, поздравявам ви с днешния празник, който символизира стремежа към знание, търсенето на отговори и нови хоризонти. Денят е на будните и любознателните. На тези, които искат,

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: СЛУЖБАТА НИ ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ СЕ РАДВА НА ВИСОКО ОБЩЕСТВЕНО ДОВЕРИЕ

В двора на сградата на пожарната в Сливен днес се състоя тържество, посветено на Професионалния празник на българските огнеборци, който по традиция се отбелязва на 14 септември. На него бяха