ОТКРИХА ОСТАНКИ ОТ ЖИВОТНИ В НАПОИТЕЛЕН КАНАЛ В СЛИВЕНСКО
август 13, 2019 2964 Прегледи

ОТКРИХА ОСТАНКИ ОТ ЖИВОТНИ В НАПОИТЕЛЕН КАНАЛ В СЛИВЕНСКО

Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи в близост до сливенското село Тополчане. Водата от канала се използва за напояване на земеделските площи в Сливенско.

След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнаха служители на полицията, пожарната, напоителни системи и дирекцията по безопасност на храните в Сливен.

Предполага се, че става въпрос за останки от прасета, умъртвени заради борбата с африканската чума. Предстои районът да бъде дезинфекциран, а останките – загробени.

От Областната дирекция по безопасност на храните отказаха коментар. Това е петият подобен сигнал за последните три дни.

Петър Илиев, кмет на с. Тополчане: Каналът е много дълъг. От язовир Жребчево тръгва. Навсякъде може да се изхвърлят такива боклуци. Не им пречи на хората вместо на определените места да си го хвърли в канала и да си замине, това е и тук се събира, защото има врати. Като се затваря канала няма как да премине по-нататък. Иначе щеше да отиде до края.

Пламен Иванов, управител на Напоителни системи клон „Средна Тунджа“: Ще трябва да се вземат проби, зависи дали има разлагане. Тогава може би ще се обърнем към специалисти, които ще го кажат това нещо. Предприели сме мерки за повече бдителност на съоръженията, включително и с кметовете по населени места имаме готовност при намиране на такива животински отпадъци да бъдат загробвани на тези лицензирани площадки, които те посочат.

 

БНТ

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 7 ПОЖАРА СА ГАСЕНИ В СЛИВЕНСКО ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Жената на мутра се оплаква на приятелка: – Моят е много гаден! Вчера му поисках 200 лева за разкрасяване, а той ме погледна и ми даде 500. Седят две мутри

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ 24 МАЙ

Сливен отбеляза 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. Многолюдното шествие започна от Градската градина, премина по главната улица и стигна до площад „Хаджи Димитър“.

Новини Ямбол

СЛИВНАЛИЯ ЗАГИНА КРАЙ ЯМБОЛ

Мъж от Сливен на 32 г. е загинал при пътен инцидент в участъка Ямбол – Сливен близо до с. Хаджидимитрово. От полицията съобщават, че на 23 август, към 00:10 часа