ОТКРИХА НОВА МУЗИКАЛНА СТАЯ ЗА ДЕЦАТА ОТ ШКОЛАТА НА ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ

ОТКРИХА НОВА МУЗИКАЛНА СТАЯ ЗА ДЕЦАТА ОТ ШКОЛАТА НА ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ

С водосвет, отслужен от Протосингела на Сливенска митрополия отец Евгений Янакиев беше открита новата музикална стая за децата от школата на Георги Калайджиев.

В новото помещение ще бъдат наредени чембало, акордеони, цигулки, виола и духови музикални инструменти, на които възпитаниците ще се обучават.

По време на откриването известният сливенски цигулар благодари за подкрепата и съдействието на всички свои приятели от България и Германия. Той изрази задоволството си, че дейността на школата се разраства, а някои от възпитаниците й учат в най-добрите музикални училища в страната.

Децата се обучават от седем педагози, сред които е известната цигуларка и спомоществовател Радка Кусева.

На откриването присъства заместник – кметът Пепа Чиликова, която поздрави инициаторите на проекта за усилията, които са положили. Тя изрази убеденост, че им престоят много поводи за гордост и им пожела броят на талантливите деца да се нараства.

Детската музикална школа е създадена преди близо 10 години от Георги Калайджиев по проекта „Музиката вместо улицата“. В нея ежегодно се обучават около 30 деца от социално слаби семейства. Музикалните инструменти са дарени от самия цигулар и негови приятели и съмишленици от Германия.

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ ППМГ "ДОБРИ ЧИНТУЛОВ" ЗА 140-ИЯ РОЖДЕН ДЕН
Следваща ЕСЕНЕН МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН И ПРЕЗ НОЕМВРИ

Съветниците от ПП ГЕРБ – Сливен продължават срещите си с граждани и през ноември. Приемните на представителите на местния парламент преминават при голям интерес. Гражданите на Сливен се обръщат към

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 18. 04. 2019 г. (четвъртък) от 08.30ч. до 12. 00 ч. е прекъснато водоподаването на кв.

Новини Сливен

КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗВА 197-АТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ

С двудневна културна програма Котел тържествено ще отбележи 197-ата годишнина от рождението на Георги Раковски. Програмата започва на 13 април /петък/ от 11 часа с инициативата „Час по родолюбие със

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

two × four =