ОТКРИХА НОВА МУЗИКАЛНА СТАЯ ЗА ДЕЦАТА ОТ ШКОЛАТА НА ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ

ОТКРИХА НОВА МУЗИКАЛНА СТАЯ ЗА ДЕЦАТА ОТ ШКОЛАТА НА ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ

С водосвет, отслужен от Протосингела на Сливенска митрополия отец Евгений Янакиев беше открита новата музикална стая за децата от школата на Георги Калайджиев.

В новото помещение ще бъдат наредени чембало, акордеони, цигулки, виола и духови музикални инструменти, на които възпитаниците ще се обучават.

По време на откриването известният сливенски цигулар благодари за подкрепата и съдействието на всички свои приятели от България и Германия. Той изрази задоволството си, че дейността на школата се разраства, а някои от възпитаниците й учат в най-добрите музикални училища в страната.

Децата се обучават от седем педагози, сред които е известната цигуларка и спомоществовател Радка Кусева.

На откриването присъства заместник – кметът Пепа Чиликова, която поздрави инициаторите на проекта за усилията, които са положили. Тя изрази убеденост, че им престоят много поводи за гордост и им пожела броят на талантливите деца да се нараства.

Детската музикална школа е създадена преди близо 10 години от Георги Калайджиев по проекта „Музиката вместо улицата“. В нея ежегодно се обучават около 30 деца от социално слаби семейства. Музикалните инструменти са дарени от самия цигулар и негови приятели и съмишленици от Германия.

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ ППМГ "ДОБРИ ЧИНТУЛОВ" ЗА 140-ИЯ РОЖДЕН ДЕН
Следваща ЕСЕНЕН МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕТО НА КУВЬОЗ

ПМГ „Добри Чинтулов“ направи дарение на Отделението по неонатология за закупуването на кувьоз. Сумата е 1252 лева. Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен и работещите в неонатология благодарят

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ С ПРОМОЦИОНАЛНИ ОТСТЪПКИ ДО КРАЯ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН

“Топлофикация – Сливен” ЕАД уведомява своите клиенти в сгради в режим на етажна собственост, че от днес 16.04.2018 г. до края на отоплителен сезон 2017 г. – 2018 г., ще

Новини Сливен

ПОЕТ И КРИТИК ОТ ЯМБОЛ ПРЕДСТАВИХА ТВОРБИТЕ НА СЛИВЕНСКИ АВТОРИ ЗА 2017 Г.

На 26 януари 2018г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, в рамките на първия за годината Петъчен литературен салон, за двадесети пореден път беше представена книжната продукция на сливенските автори за

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 + one =