ОТКРИХА НОВАТА ЗАЛА ПО ШАХ НА КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“ В СЛИВЕН

ОТКРИХА НОВАТА ЗАЛА ПО ШАХ НА КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“ В СЛИВЕН

Кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев и председателят на Клуба по шах „Сините камъни“ Радослав Очков откриха новата зала на клуба. Тя се намира в една от сградите на Общинския пазар в Сливен и беше предоставена по инициатива на Стефан Радев като кмет на общината.

„Пожелавам от тук да излязат бъдещи шампиони по шах, които да прославят нашия град и да популяризират играта сред своите връстници. Шахът развива ума, мисленето и много други качества. Подкрепям всяка инициатива, която ще помогне за възраждането на този спорт в Сливен и осигуреното помещение, където най-малките шахматисти ще се обучават, е стъпка в тази посока“, каза Стефан Радев.

От своя страна Радослав Очков благодари за предоставената зала, където ще се провеждат и специални занятия с участието на гросмайстори, които ще показват на бъдещите шахматисти тънкостите на играта. Създадена е възможност за прожекции на уроци по шах.

„Подобна подкрепа не съм виждал спрямо клубовете дори и в по-големите градове на страната, затова сме много благодарни. Идеята е да превърнем това място в университет по шах, какъвто не е правен досега не само в Сливен, но и в България. Искаме на предоставим най-добрите условия на децата, да участват в турнири и да организираме състезания, за да се срещат със свои връстници от цялата страна. Шахът е игра, предпазваща от негативни влияния, учи на дисциплина и развива чувството за отговорност“, допълни Очков.

Занятията по шах, които организира клуба, се провеждат два пъти в седмицата.

Предишна КАНДИДАТЪТ НА ГЕРБ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ В СПЕЦИАЛЕН ПОДКАСТ
Следваща ЕВРОДЕПУТАТЪТ РАДАН КЪНЕВ ПОДКРЕПИ ДИМИТЪР СЯРОВ И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРАДЕЦ НА ДИЗЕЛ ОТИВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ

Наложиха ефективно наказание от 2 год. „лишаване от свобода“ на Радостин С. (на 30 г. от с. Блатец, общ. Сливен). Той е признал вината си за това, че на 12.02.2016

Новини Сливен

БАЩАТА, ТЕГЛИЛ ШЕЙНАТА НА СИНА СИ С АВТОМОБИЛ, ЩЕ ОБЖАЛВА ГЛОБАТА

Това е несправедлива санкция и ще я обжалваме, когато излезе наказателното постановление, обяви пред bTV Момчил Пантелеев, адвокат на бащата, теглил шейната на детето си с лек автомобил на Карандила,

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

На 26 октомври /петък/ сектор „Пътна полиция”-Сливен, служба „Регистрация на пътни превозни средства”,  ще работи с граждани до 15,30 часа поради промени в работата на автоматизираната информационна система.