ОТКРИХА НОВАТА ЗАЛА ПО ШАХ НА КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“ В СЛИВЕН

ОТКРИХА НОВАТА ЗАЛА ПО ШАХ НА КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“ В СЛИВЕН

Кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев и председателят на Клуба по шах „Сините камъни“ Радослав Очков откриха новата зала на клуба. Тя се намира в една от сградите на Общинския пазар в Сливен и беше предоставена по инициатива на Стефан Радев като кмет на общината.

„Пожелавам от тук да излязат бъдещи шампиони по шах, които да прославят нашия град и да популяризират играта сред своите връстници. Шахът развива ума, мисленето и много други качества. Подкрепям всяка инициатива, която ще помогне за възраждането на този спорт в Сливен и осигуреното помещение, където най-малките шахматисти ще се обучават, е стъпка в тази посока“, каза Стефан Радев.

От своя страна Радослав Очков благодари за предоставената зала, където ще се провеждат и специални занятия с участието на гросмайстори, които ще показват на бъдещите шахматисти тънкостите на играта. Създадена е възможност за прожекции на уроци по шах.

„Подобна подкрепа не съм виждал спрямо клубовете дори и в по-големите градове на страната, затова сме много благодарни. Идеята е да превърнем това място в университет по шах, какъвто не е правен досега не само в Сливен, но и в България. Искаме на предоставим най-добрите условия на децата, да участват в турнири и да организираме състезания, за да се срещат със свои връстници от цялата страна. Шахът е игра, предпазваща от негативни влияния, учи на дисциплина и развива чувството за отговорност“, допълни Очков.

Занятията по шах, които организира клуба, се провеждат два пъти в седмицата.

Предишна КАНДИДАТЪТ НА ГЕРБ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ В СПЕЦИАЛЕН ПОДКАСТ
Следваща ЕВРОДЕПУТАТЪТ РАДАН КЪНЕВ ПОДКРЕПИ ДИМИТЪР СЯРОВ И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕК АВТОМОБИЛ МЕРЦЕДЕС ГОРЯ ТАЗИ НОЩ

На 16 декември, около 00.53 часа,  е възникнал пожар  в лек автомобил „Мерцедес“, собственост на 45-годишен мъж от град Нова Загора.  Автомобилът е бил паркиран в ж.к.“Тракия“ в град Нова

Новини Сливен

ИЗОСТАВЕНИЯТ ОТ БЛИЗКИТЕ СИ ПАЦИЕНТ ПОЧИНА, ТЕ ОТКАЗВАТ ДА ГО ПОГРЕБАТ

67-годишният пациент на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен – Мирослав Русев Георгиев, чиито близки не го прибраха от болницата, е починал вчера. Това съобщи заместник-директорът на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов.

Новини Сливен

И СУ „ПЕЙО ЯВОРОВ“ ДАРИ СРЕДСТВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА КУВЬОЗ

В Световния ден на думата „Благодаря“- 11 януари, учениците от СУ „Пейо Яворов“ дариха средства за закупуването на нов кувьоз за Отделението по неонатология в МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в