ОТКРИХА НАЦИОНАЛНАТА ИЗЛОЖБА ЗА ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО „СЛИВЕН 2019“

ОТКРИХА НАЦИОНАЛНАТА ИЗЛОЖБА ЗА ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО „СЛИВЕН 2019“

В зала „Сирак Скитник  беше открита Националната изложба за изобразително изкуство „Сливен 2019“. За втори път след възобновяване на традицията за награждаване на изявени художници бяха отличени автори в различни категории.

За живопис първо място зае Николина Джановска, следвана от Анастасия Тонкова и Румен Петков.

Категория Графика:

1.Зоран Мише

2.Деница Янева

3.Димитър Каратонев

 

Скулптура:

1.Иван Стоянов

2.Димитринка Дойчинова

3.Цветан Цветков

 

Неконвенционални:

Александър Дойчинов

 

Млад автор:

Борислава Захариева

 

Сливенски автор:

Веселин Дамянов – Вес

Наградите връчи заместник-кметът Румен Иванов.

„Много се радвам, че и тази година можем да открием Националната изложба за изобразително изкуство „Сливен 2019“. Благодаря на всички участници, че се включиха в събитието, на журито за своята прецизна работа и на всички вас за големия интерес, който проявявате към него! На всички пожелавам да сте здрави, да имате много творчески успехи и несекващо вдъхновение!“, заяви Иванов.

Тази година журито с председател Донка Маркова и с членове Николай Колязов, Валентин Дончевски, Красимир Русев, Петър Лазаров, Атанас Парушев и Бурхан Капсъзов взеха решение наградата „Сирак Скитник“ да не се присъжда.

Призът е учреден през 1996 година и по традиция се връчва на Димитровден – празника на град Сливен. В изложбата участват художници от различни краища на България. Творбите са подредени в изложбена зала ,,Сирак Скитник” на Художествена галерия ,,Димитър Добрович” – Сливен.

Организатори на изложбата са Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Съюз на българските художници – Представителство-Сливен, Дружество на художниците-Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща СЪСТОЯ СЕ ПРЕМИЕРАТА НА ТОМ 2 И 3 ОТ ПОРЕДИЦАТА „СЛИВЕНЦИ. СТАРИТЕ РОДОВЕ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ПРАЗНИКЪТ „МАСКАРАДНИ ИГРИ“ СЪХРАНЯВА УСПЕШНО БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ

Кметът на Сливен Стефан Радев откри Регионалния празник „Маскарадни игри“ 2020 , които тази година се провеждат в село Желю войвода. В проявата има 450 участници от 15 кукерски групи

Новини Сливен

7-ГОДИШНО МОМИЧЕ Е ПРЕБИТО В СЛИВЕНСКО СЕЛО

На 25 юли е получен сигнал от болнично заведение в град Сливен за прието и оперирано по спешност момиче на 7 години от село Глуфишево с наранявания по главата. След

Новини Сливен

ОЩЕ 28 БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ГРАЖДАНИ СА ПОД ДОМАШНА КАРАНТИНА

Още 28 души в Сливен и областта са под домашна карантина и лекарско наблюдение, считано от 9 март , съобщиха от областната администрация. Лицата са български и чуждестранни граждани, пристигнали