ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА

ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА

В навечерието на 115 –та годишнина от рождението на Николай Георгиев – общественик, природозащитник, политик, публицист в Народно читалище „Развитие 1928“ – кв. Козарево, гр. Твърдица, кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов откри изложба.

Присъстваха зам.-кметовете на Община Твърдица – Петко Борисов и Антон Драганов, както и много граждани. Събитието уважиха внуците на политика – Чавдар Георгиев, Николай Георгиев и Владимир Щипски.

Организатор на изложбата е Исторически музей-Твърдица. Идеята, да се покаже малко известна страна от дейността на Николай Георгиев като публицисти природозащитник, беше представена от Надежда Тодорова, уредник.Внуците дариха на музея пишещата му машина, за придобиване на информация – снимки от личния им архив, а на читалището в кв.Козарево –негови книги.

 

Предишна В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН Е РАЗКРИТ ЗДРАВНО-КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ
Следваща ПОДАРЪЦИ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СЛИВЕН ЗА КОЛЕДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РАБОТИ ЛИ ПЛАНЪТ „ЮНКЕР“?

  През 2015 ЕС стартира безпрецедентна инвестиционна инициатива, за да рестартира растежа, да увеличи работните места и да съживи стратегическите инвестиции в ключови сектори в Европа. Инвестиционният план за Европа

Новини Сливен

ВАКСИНИТЕ ЗА НЮКЯСЪЛСКА БОЛЕСТ ПО ПТИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ БЕЗПЛАТНИ ЗА СТОПАНИТЕ

След решение на Общинската епизоотична комисия днес нейните членове се срещнаха с кметовете на населени места. Повод за това е разпространението на нюкясълска болест по птиците и инфлуенца /птичи грип/.

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В СЛИВЕН

Стефан Радев е новият стар кмет на Сливен. Кандидатът на ГЕРБ спечели убедително балотажа срещу Кольо Милев от БСП. За Радев са гласували над 60 % от сливналии, които в